İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sağlık memuruna tokat tepkisi

TÜRK Sağlık- Sen Bolu Şube Başkanı Hakan Koca, İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'nin acil servisinde tedavi gören bir hastanın sağlık memuruna tokat atmasına tepki gösterdi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Şubat 2014 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık memuruna tokat tepkisi

Hakan Koca sağlık çalışanlarına yönelik her türlü şiddeti kınadıklarını söyledi.

Türk Sağlık Sen Bolu Şubesi Başkanı Hakan Koca, geçtiğimiz günlerde İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'nin acil servisinde tedavi gören 60 yaşındaki M.E.S.'nin kendisine serum takmak isteyen sağlık memuru Enes Akfidan'a tokat attığını belirterek tepki gösterdi. Koca, "Sağlık memuru Enes Akfidan hasta tarafından darp edilmiştir. Fakat bundan daha da acısı aynı anda aynı birimde görevli doktor tarafından saldırıya maruz kalan personelimize darp edilmemiştir raporu verilmiştir. Aynı kurumda aynı birimde görev yapan personelimizin bu tür olaylar karşısında hiç kimseden korkmadan birbirlerine destek olmaları gerektiğini düşünüyoruz. Sağlık çalışanlarına şiddette gelinen bu nokta bardağı taşırmıştır. Çalışanların huzuru bozulmuş, motivasyonu kaybolmuştur. Hastanemiz acil servisinde görevli personele yönelik zaman zaman küfür, darp ve sözlü sataşmalar yaşanmaktadır. Acı olan sağlık çalışanlarına yönelik uygulanan şiddetin sonucunda herhangi bir yaptırım olmamasıdır" dedi.

Koca, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları kınadıklarını ifade ederek, "Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının karşılığı hapis cezası olmasına karşın darp uygulayan şahıs ifadesi alınarak, kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesi sağlık çalışanlarını üzmüştür. Buradan ilimizin valisine Kamu Hastaneleri Genel Sekreterine sesleniyoruz. Sağlık çalışanlarının maruz kaldığı bu tür darp, küfür ve sözlü saldırılara karşı sağlık personelinin yanında olmalarını ve bu tür olaylara kayıtsız kalmamalarını istemekteyiz. Darp olayına maruz kalan arkadaşımızın psikolojisi bozulmuş, iş motivasyonu kaybolmuştur. Türk Sağlık- Sen olarak kurum yöneticilerinin önlem almalarını, personeline sahip çıkarak bu tip olaylara kayıtsız kalmamalarını bekliyoruz. Sağlık çalışanlarına yönelik her türlü şiddeti kınıyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber