İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kılıf alana telefon bedava

Cep telefonu satıcıları, 1 Şubat'tan itibaren cep telefonunun kredi kartına taksitle satışının yasaklanması üzerine ilginç yöntemlere başvurmaya hazırlanıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2014 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıf alana telefon bedava

Kayserili cep telefonu satıcısı İsmail Erzurum, "Telefon kılıfını taksitle 2 bin liraya satarım, o kılıfın telefonunu ise hediye veririm" dedi.

Cep telefonunun kredi kartına taksitle satışının yasaklanmasını olumlu bulduğunu söyleyen cep telefonu satıcısı İsmail Erzurum, ''Bence süper oldu. Vatandaş büyük, yüksek miktarlı telefonları taksitle alıyordu zaten. Kredi kartına taksitle satış yasaklanınca bu durumda vatandaş ikinci el telefona yüklenecek. Biz, örneğin 2 bin TL'ye sıfır bir telefon sattığımızda 25 TL kar ediyorduk. İkinci elde ise yüzde 100 kar var. Bu da bizim için daha güzel oldu. Hatta buna ben bir çözüm buldum. Burada telefona karşı taksit imkanı bitti. Ben kılıf alana telefon kampanyası yapacağım. Kılıfa taksit yapıyormuş gibi yapacağız. Telefon alanın kredi kartına yine taksit yapacağım, onlar beni engelleyemez. Örneğin kılıfı 2 bin liraya satacağım, o kılıfın telefonunu ise yanında hediye vereceğim. Telefondan yüzde 100 zarar, kılıftan yüzde 100 kar. Her şekilde taksit yaparım, o konuda hiçbir şekilde engelleyemezler'' diye konuştu.

Bir başka cep telefonu satıcısı Yasin Ulaş da, ''Telefon satışlarımızda şu anda yüzde 50 azalma var. Kredi kartı olmazsa olmaz. Gelen bütün müşterilerimiz kredi kartına 12 ay taksitle telefon alıyordu. Büyük mağazalarda taksit sayısını 9'a kadar düşürdüler ama telefon sektöründe hepsini kapattılar. Büyük firmalar telefon satışında fatura üzerinden taksit imkanı sağlıyor. Büyük mağazalar kendilerince taksitlendirme yapıyor. Her zaman olan küçük esnafa oluyor. Küçük esnaf her zaman mağdur'' ifadelerini kullandı.

Kayseri'de cep telefonu satan iş yerinin işletmecisi Abdullah Bulut ise, kredi kartına taksitin yasaklandığı 1 Şubat'tan itibaren satışların çok düştüğünü belirterek şunları söyledi:

''Telefon satışlarımız çok düşmüştür. GSM sektöründe böyle bir işlem olamaz. Yani beyaz eşyayı satarken böyle bir durumun olması esnafımızı tamamen etkilemiştir. Gelen müşterilerimize daima taksitle sattığımız için kimsede nakit alacak güç yok. Herkes asgari ücretle çalışıyor. Asgari ücretle çalışan bir insan kredi kartsız ve taksitsiz hiçbir şey alamaz. Bundan dolayı bu işlemin bir an önce düzeltilmesini çok rica ediyoruz. Esnafımızı etkilemeyin, bizler de geçiniyoruz. Maaşımız yok, sigortamızı zar zor ödüyoruz. Satışlarımız çok aşağı düşmüştür. Gelen müşterilerimiz kredi kartsız alışveriş yapamadıkları için, kredi kartsız bir işlem yapamadığımız için satışlarımız yok denecek kadar azalmıştır. Bu işlem için çözüm bulunmasını üst mevkilerden rica ediyorum. Lütfen bizleri etkilemeyin.''

Bir başka telefon satıcısı Ramazan Güler de, ''Satışlar düştü, bu yasak satışlarımızı bayağı etkiledi. Telefon satamıyoruz, telefon satışımız durdu. Şu anda taksit olayı bizi zedeledi. Vatandaş da bu durumdan şikayetçi. Telefon almak istiyor fakat alamıyor'' dedi.

ELİF KİRAZ - ZAFER BARIŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber