İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Mesai dışında öğretim üyesi muayenesi başladı

ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastaneleri'nde, öğretim üyelerinin mesai saati dışında özel hasta muayenesi başladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Şubat 2014 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mesai dışında öğretim üyesi muayenesi başladı

ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastaneleri'nde, öğretim üyelerinin mesai saati dışında özel hasta muayenesi başladı. Uygulamayla, öğretim üyelerinin özel hastanelere gitmesinin önlenmesi, hastaneye de gelir sağlanması hedefleniyor.

ERÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, basın toplantısı düzenleyerek yeni uygulama hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Doğru, 6514 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin resmi gazetede yayınlanıp yürürlüğe girmesinin ardından, öğretim üyelerine özel hasta muayenesinin yolunun açıldığına dikkat çekti. Yeni yasayla birlikte tıp fakültesi öğretim üyelerinin çalıştığı hastane içinde mesai saati dışında belirli ücret karşılığında özel hasta muayene etmeye başladıklarını belirten Prof. Dr. Doğru şöyle konuştu:

"4 Şubat 2014 tarihinden itibaren başlayan uygulama ile birlikte vatandaşlar, bizzat hastaneye gelerek randevu alarak, mesai saati dışında saat 16.00'dan sonra uygulamaya katılan öğretim üyesinden istediğine özel muayene olabilecek. Bu ücretler ise kanunda öngörüldüğü gibi özel muayenede Sağlık Uygulama Tebliği'nce (SUT) belirlenen muayene rakamının 2 katı, ameliyatta ise 1 katı olarak belirlenmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber