İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Genel Kurul 'torba tasarı'yı görüşmeye devam ediyor

TBMM Genel Kurulu'nda "Torba Tasarı"nın görüşülmesine devam ediliyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2014 18:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

- CHP'li Çetin:

- "Otoyolların işletme hakkının devri imtiyaz kapsamından çıkarılıyor. Kamu hizmetinin mülkiyet devri söz konusu olamaz. Bu düzenleme Anayasa'ya açıkça aykırıdır"

- MHP'li Ayhan:

- "Millete küfrü içinize sindiriyorsanız, bu milletten aldığınız meşruiyetin bir anlamı yok"

- BDP'li Sakık:

- "Bu parlamento artık miadını doldurdu. Acilen erken seçime gidilmeli"

TBMM (AA) - CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, otoyolların işletme hakkı devrinin imtiyaz kapsamından çıkarıldığını ifade ederek, "Kamu hizmetinin mülkiyet devri söz konusu olamaz. Bu düzenleme Anayasa'ya açıkça aykırıdır" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda "Torba Tasarı"nın görüşülmesine devam ediliyor.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, AK Parti iktidarının duble yollarla övündüğünü belirterek, "Dürüst iktidarın ilk yapması gereken şey, ihale yasasını uluslararası standartlara sokmasıdır. Bunu yapmadığı sürece yolsuzluklar, iddialar boynunda asılı kalacaktır" diye konuştu.

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin de otoyolların işletme hakkı devrinin imtiyaz kapsamından çıkarıldığını anlatarak, şunları söyledi:

"Kamu hizmeti sunan kurumların devri, imtiyaz hakkı korunarak, imtiyazı kamuda kalma koşuluyla devredilebilir. Eğer imtiyaz hakkını ortadan kaldırırsanız ve bunu da mülkiyet devri şekline sokmak için özel hukuk hükümlerine tabi bir anonim şirket kurar, 'Bu anonim şirket de son hisse satılıncaya kadar görevini yapacak' derseniz, bu bir mülkiyet devridir. Kamu hizmetinin mülkiyet devri söz konusu olamaz. Bu düzenleme Anayasaya açıkça aykırıdır."

MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan da yolsuzluk iddialarına değinerek, iş adamlarının aralarındaki konuşmalarda millete küfür edildiğini söyledi. Hükümet sırasında oturan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'e dönen Ayhan, "Devleti siz yönetiyorsunuz. Millete küfür edenler size de küfür etmiş olmuyor mu? Bunun doğru olup olmadığını hiç araştırdınız mı? Millete küfrü içinize sindiriyorsanız, milletten aldığınız meşruiyetin bir anlamı yok" dedi.

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ise son bir aydır yolsuzluk iddialarının tartışıldığını belirterek, "Bu parlamento artık miadını doldurdu. Acilen erken seçime gidilmeli. Torba yasalardan artık vazgeçilmeli. Havanın kurşun gibi ağır olduğu parlamentoda yasal düzenlemeler yapamazsınız. Alelacele konsensüs sağlanmalıdır. Yolsuzluk yargının işidir ama parlamento yeniden güven tazelemek zorundadır" diye konuştu.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de bakanlar hakkındaki fezlekelerde iş adamlarının kendi aralarındaki konuşma tapelerinden bazı bölümleri okudu.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner de konuşmasından sonra yerine geçen Gök'ün yanına giderek tape örneklerinden istedi. Gök'ün, elindeki dosyayı Metiner'e vermediği, telefon görüşmesi yaptığı görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber