İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Ala: Jandarmada yüzde 33 profesyonelleşme var

AFAD ile ilgili düzenlemeleri de içeren "torba kanun teklifinin" TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeleri sürüyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2014 20:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Ala: Jandarmada yüzde 33 profesyonelleşme var

İçişleri Bakanı Efkan Ala, askerliğin kısalmasıyla, Jandarma'da 100 bin olan uzun dönem erbaş ve er mevcudunun, 2014 yılı başında 80 bin 500 civarlarına düştüğünü belirterek, "Buradaki 20 bine yakın azalmayı şimdi üç bin uzman erbaş kadrosu talep ederek karşılamak istiyoruz" dedi.

AFAD ile ilgili düzenlemeleri de içeren "torba kanun teklifinin" TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeleri sürüyor.

Muhalefet milletvekilleri, teklifin, birden fazla konuyu içermesi ve komisyonun çalışma saatleriyle ilgili eleştirilerde bulundu.

İçişleri Bakanı Ala, teklifin birinci maddesinde yer alan Jandarma Genel Komutanlığı'na 3 bin uzman erbaş kadrosu ihdas eden maddeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanlığı'na atanmasından dolayı ifade edilen başarı dileklerine teşekkür eden Ala, "Burada olmak, milli iradenin temsil edildiği önemli bir yerde bulunmak, benim için çok ayrı bir onur. Hiçbir kamu görevi, milleti temsil etmekten daha önemli olamaz. O bakımından söylediğiniz her söz benim için en kıymetli ifadelerdir" ifadelerini kullandı.

Askerliğin kısalmasıyla, Jandarma'da 100 bin olan uzun dönem erbaş ve er mevcudunun, 2014 yılı başında 80 bin 500 civarlarına düştüğünü ifade eden Ala, "Buradaki 20 bine yakın azalmayı şimdi 3 bin uzman erbaş kadrosu talep ederek karşılamak istiyoruz" diye konuştu.

Jandarmada şu anda yüzde 33 profesyonelleşme olduğunu belirten Ala, "Jandarma daha ağırlıklı olarak asayiş, güvenlik hizmeti sunuyor. Bu, eğitim, ihtimam gerektiren bir husus. O bakımdan bizim mutlaka bu hizmeti, kırsal alanda jandarmayla, şehirde polislerle, çok iyi eğitilmiş elemanlarla ve yetkin güvenlik elemanlarımızla sunmamız gerekir" dedi.

Teklifin iki maddesi kabul edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber