Evinde uyuşturucu ele geçen kadın ve oğluna ceza

Samsun'da evine satışa hazır uyuşturucu ele geçen kadın ile oğlu yargılandıkları mahkeme tarafından hapis cezasına çarptırıldılar.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2014 22:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Evinde uyuşturucu ele geçen kadın ve oğluna ceza

Olay, İlkadım ilçesi Rasathane Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, alınan istihbarat doğrultusunda Çiğdem A.(47) adlı kadının evine baskın düzenledi. Evde yapılan aramada satışa hazır paketler halinde toplam 955 gram esrar maddesi, yine satışa hazır paketler halinde 25 gram bonzai uyuşturucu madde, uyuşturucu tartmada kullanılan 1 adet hassas terazi ve evin çatısında saksıda ekili 2 kök dişi Hint keneviri bitkisi ele geçirildi. Narkotik Bürosu'nda sorgusunda uyuşturucuların cezaevinde bulunan oğluna ait olduğunu iddia edilen Çiğdem A., "uyuşturucu madde ticareti yapmak ve uyuşturucu madde bulundurmak" suçlarından yaklaşık 6.5 ay önce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çiğdem A. ile oğlu İsmail Ö. hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Bugün görülen davada, Ankara'daki cezaevinde bulunan Çiğdem A.'nın, ses ve görüntü bilişim sistemi vasıtasıyla canlı şekilde ifadesi alındı. Çiğdem A. bu kez ele geçen uyuşturucuların kendisine ait olduğunu söyledi. Duruşmada hazır bulunan oğlu İsmail Ö. ise suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti İsmail Ö.'yü 5 yıl 5 ay, annesi Çiğdem A.'yı ise 2 yıl 3 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Çiğdem A.'ya "dişi Hint keneviri ekmek" suçundan ayrıca 10 ay hapis cezası verildi ve daha sonra da bu cezası ise ertelendi. Tutuklu bulunan Çiğdem A.'nın tahliyesine karar verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber