İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kapaklı'da 1 ayda 7 kişi defnedildi

Tekirdağ’a bağlı Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün 2014 Ocak ayı faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulunan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, bir aylık süre zarfında 7 defin işleminin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2014 23:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kapaklı'da 1 ayda 7 kişi defnedildi

2014 yılının ilk ayında 15'i sıhhi, 1'i gayri sıhhi ve 2'si de umuma açık olmak üzere toplam 18 müesseseye İş Yeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı verildiğini belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "Ocak ayı içerisinde İcra Müdürlüğü, Belediye ve diğer kurumlardan gelen 16 adet ilan tutanak altına alındı. 12 adet hoparlör ilan zabıt varakaları düzenlendi ve teslim edildi" dedi. Bir aylık süre içinde ruhsat verilen işletmelerin kontrolünün gerçekleştirildiğini söyleyen Başkan Mandalı, "Bu süre zarfında 7 vatandaşımızın defin işlemleri gerçekleştirildi ve her cenazeye pilav gönderildi" diye konuştu.

"438 EVRAK KAYIT ALTINA ALINDI"

Ocak ayı içerisinde menşe şahadetnamesi verilmediğini söyleyen İrfan Mandalı, "İlçe Tarım Müdürlüğü, SGK ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne aylık verilen iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatları ile çizelgeleri gönderildi. Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerine verilecek iş yeri ruhsatların emniyet müdürlüğüne kontrol yazıları yazıldı. Yapılan sosyal faaliyet ve etkinliklerde zabıta ekipleri hazır bulundu. Ocak ayında 251 adet gelen evrak ile 187 adet giden evrak Zabıta Müdürlüğünce kayıt altına alındı. Gelen dilekçeler hakkında söz konusu olay yerinde cezai işlem yapıldı ve kişilere cevapları verildi" ifadelerini kullandı.

1 aylık süre içinde zabıt varakası düzenlenmediğine dikkat çeken Mandalı, "Ocak ayı içerisinde idari yaptırım karar tutanağı düzenlenmedi. Hiçbir iş yeri mühürlenmedi. Resmi kurumlardan gelen yazıların işlemleri yapıldı ve cevapları yazıldı. Zabıta ekiplerimiz ayrıca hafta içi nöbetlerini ve cumartesi pazar günü nöbetlerini de düzenli bir şekilde yerine getirdi. İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden gelen ve zabıta ekiplerince tutulan tutanaklara zabıt varakası düzenlenip cezai işlemleri encümene havale edildi. Cezaların ve mühürlenen iş yerlerinin kişilere tebligatları yapıldı. Ayrıca zabıta ekiplerince perşembe ve pazar pazarının kontrolü yapılmaktadır" açıklamalarında bulundu.

Kapaklı Belediyesi Hizmet Binası'nda 12.00-13.00 saatleri arasında santral nöbeti ve gece nöbetlerinde zabıta memurlarının görevlendirildiğini dile getiren Başkan Mandalı, "İlçemizdeki çöp şikayetleri incelenerek çöp araçlarına yönlendirme yapıldı ve eksik çöp bidonları tamamlandı. Emniyet Müdürlüğü ile ortak hareket ederek umuma açık istirahat ve eğlence yerleri denetlendi. Yeni ruhsatlandırılan iş yerlerine gidilerek ruhsat kesinleştirme tutanağı tutuldu. Gıda imalatı yapan iş yerlerine denetlemeler yapılarak eksik görülen evrakları tamamlatıldı ve işyeri temizlik kurallarına uyulması konusunda uyarıldı. Aralık ayı içerisinde cadde ve sokaklara periyodik olarak yol süpürme aracı gönderildi" dedi.

Hafta içi yapılan banka işlemlerinde zabıta ekiplerinin de görev aldığını söyleyen Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "Kaldırım ve yola demir ve tuğla gibi malzeme dökmemeleri ve gerekli önlemleri almaları konusunda inşaatlar uyarıldı. İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından kurulan sigara komisyonunda zabıta ekiplerimiz de görev aldı ve denetimlere çıkıldı. Tespit edilen su patlakları, su işlerine bildirildi. Şikayet dilekçeleri cevaplandırıldı ve tebligatları yapıldı. Zabıta ekiplerince cadde ve sokaklarda belirlenen yol, su, çöp gibi şikayetler tespit edilerek ilgili birimlere bildirildi" açıklamalarında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber