Sağduyu çağrısı

Şanlıurfa Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, siyasi partilerin birbirleriyle rekabetinin sözle, fikirle ve propagandayla gerçekleşeceğini, kaba kuvvetin demokratik ortamlarda yerinin bulunmadığını, bizleri birbirimize kırdırmak isteyenlere asla fırsat verilmemesi gerektiğini söyledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2014 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağduyu çağrısı

Şanlıurfa Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, siyasi partilerin birbirleriyle rekabetinin sözle, fikirle ve propagandayla gerçekleşeceğini, kaba kuvvetin demokratik ortamlarda yerinin bulunmadığını, bizleri birbirimize kırdırmak isteyenlere asla fırsat verilmemesi gerektiğini söyledi.

Seçim döneminde tüm partilerin barış, demokrasi çerçevesinde hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Yavuz, "Demokrasi, barış demektir. Demokrasi, kardeşlik demektir. Bu süreç içinde rekabetten doğan sıkıntıların da anlayışla, huzurla geçirilmesini yürekten temenni ediyoruz" dedi.

Siyasi partilerin birbirleriyle rekabetinin sözle, fikirle ve propagandayla gerçekleşeceğini, kaba kuvvetin demokratik ortamlarda asla yerinin bulunmadığını belirten Mehmet Yavuz, şöyle devam etti:

"Türkiye, çok zor bir süreçten geçiyor. Demokratik olarak kazanımlarımız, siyasi, kültürel ve sosyal alanlardaki gelişmelerimiz bizim için kazanç hanemize yazılmaktadır. Bu kazançları sıfırlamamak için el birliğiyle, gönül birliğiyle barış ve kardeşlik ortamımıza sahip çıkmalıyız. Bizleri ajite etmek isteyen, zihinlerimizi dönüştürmek isteyen, kanlı elleriyle bizleri birbirimize kırdırmak isteyenlere kesinlikle fırsat vermemeliyiz. Sadece bulunduğumuz bölgede değil, Anadolu'nun her karış toprağında bu kardeşlik iklimini ortadan kaldırmak isteyenlere bütün gücümüzle "dur" diyebilecek iradeyi sergilemeliyiz. Herkes kendisinden sorumlu olarak bu sürecin adaletli, kardeşlik ikliminde geçmesi yönünde üzerine düşen görevi yapmalıdır. Birilerinin tuzağına ve ağına düşmemek için, birbirimize sarılabilmeli, bu zor günleri el ele, yürek yüreğe vererek atlatabilmeyi başarabilmeliyiz. Eğer bunu başarırsak, seçimler sonunda kim kazanırsa kazansın, demokrasi kazanır, barış kazanır, kardeşlik kazanır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber