İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Pazarın en pahalısı patates

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki semt pazarlarında alış veriş yapan vatandaşlar patatesin kilo fiyatının 2 buçuk TL olmasının pazar ekonomilerine büyük zarar verdiğini belirtti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2014 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Pazarın en pahalısı patates

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki semt pazarlarında alış veriş yapan vatandaşlar patatesin kilo fiyatının 2 buçuk TL olmasının pazar ekonomilerine büyük zarar verdiğini belirtti. Vatandaşlar pazardaki en pahalı gıdanın patates olduğunu söyledi.

Çorlu'daki semt pazarlarında tezgahlarda satılan patatesin kilosu 2 buçuk TL olunca vatandaş bu duruma tepki gösterdi. Pazarda 2 buçuk TL'ye satılan patates diğer gıdaların önüne geçti. Portakal, mandalina, domates gibi gıdalar pazarda 1 TL'ye satılırken patates 2 buçuk TL'ye satılıyor.

Patatesin kilo fiyatından şikayetçi olan vatandaşlar, "Evlerimizdeki sofralarımızda en çok tercih ettiğimiz gıda olan patatesin kilo fiyatı gerçekten çok pahalı" dedi. Pazarcı esnafı ise patatesin kilo fiyatının bu kadar yüksek olmasının nedenini patates ekiminin olmamasına bağlarken, "Artık patates ekimi azaldı, kimse patates yetiştirmiyor, durum böyle olunca da patatesin kilo fiyatı yükseldi" ifadelerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber