Gitar festivali 11 Şubat'ta başlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Uluslararası Antalya Gitar Festivali, 11 Şubat’ta başlıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2014 12:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gitar festivali 11 Şubat'ta başlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Uluslararası Antalya Gitar Festivali, 11 Şubat'ta başlıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Antalya Gitar Festivali bu yıl 11-15 Şubat tarihleri arasında Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleşecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Türkiye'nin ve dünyanın seçkin gitaristlerini ağırlayan Uluslararası Antalya Gitar Festivali'ni üçüncü kez düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Akaydın, "Festivalde, Soner Egesel, Ahmet Kanneci, Hüsrev İsfandiyaroğlu, Jorge Cardoso, Sylvie Dagnac, Ignacio Rodes gibi usta sanatçıların benzersiz performanslarına tanık olacağız. Festivalimiz sadece konserlerle de sınırlı kalmayacak. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da klasik gitar çalan ve kendini bu alanda geliştirmek isteyen gençlerimiz için atölye çalışmaları düzenlenecek. Gençlerimiz bu atölye çalışmalarına katılarak, farklı ülkelerden gelen klasik gitar virtüözlerinden eğitim alma şansına sahip olacak. Ayrıca festival kapsamında düzenlenecek yarışma sonucunda başarılı olan bir gencimize 'Arif Türker Gündoğdu' yapımı klasik gitar hediye edeceğiz ve kapanış töreninde ustalarıyla aynı sahneyi paylaşacak" dedi.

3.Uluslararası Gitar Festivali'nde bu yıl sürprizler de olacak. İlk iki festivalden farklı olarak Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile ortak konser programı düzenlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber