Betül umuda uçtu

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde, on günlük bebek iken çıkan yangında yüzünde ve vücudunda ağır yanık oluşan Betül Kaya, umuda uçtu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2014 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Betül umuda uçtu

9 ay tedavi edilen Kaya, 11 yaşında Ege Üniversitesi Plastik Cerrahi bölümünde ameliyat oldu ancak yüzündeki kalıcı hasar geçmedi. Turgutlu'da basın tarafından gündeme getirilen Betül Kaya'nın durumuna Sağlık Bakanlığı el attı. Sağlık Bakanlığı'nın devreye girmesi ile Betül Kaya için Antalya Akdeniz Hastanesi'ne ardından da Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesi'ne giderek doktorlarla görüşmesi için randevu ayarlandı.

Akdeniz Üniversitesi'ne gitmeden önce Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan'ı ziyaret eden Betül Kaya'ya başkan her türlü desteği vereceğini belirtti.

Konu hakkında bir açıklama yapan Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, şöyle konuştu: "Evlerinde daha çocuk yaşlarda iken çıkan yangından olumsuz etkilenerek yüzünde ve kolunda ağır yanık oluşan evladımız Betül Kaya için Sağlık Bakanlığı devreye girmiş, gerekli tedavilerin yapılabilmesi için Akdeniz Üniversitesi Plastik Cerrahi Bölümünde görüşmelere başlanılmıştı. Yapılan görüşme neticesinde 18 yaşını doldurması gerektiği ifade edilmişti. 18 yaşını dolduran evladımız Betül Kaya yarın Antalya Akdeniz Üniversitesi'ne gidecek ve tedavi için gerekli işlem başlayacak. Tedavi için yola çıkmadan önce bugün evladımız Betül Kaya ve annesi ile görüşerek bu süreçte kendilerine her türlü desteği vereceğimizi yeniledim. Bu vesileyle bir kez daha evladımıza acil şifalar diliyorum."

Antalya'ya umut için uçan Betül Kaya, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan'a destekleri için teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber