İstanbul Barosu'na kayıtlı saldırgan Avukat'ın bürosuna polis baskını

Haber Giriş : 17 Mayıs 2006 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saldırgan Alparslan Aslan, Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Polis, Aslan'ın İstanbul'daki avukatlık bürosunda inceleme yapıyor. Olay yerinde 5 mermi kovanı bulundu.

Polis saldırgan Avukat Aslan Alparslan'ın İstanbul Kadıköy'de bulunan Yeditepe Huku Bürosu'nda incelemelerde buluınuyor.

Danıştay 2. Dairesine toplantı halinde iken silahlı saldırı düzenleyen ve üzerinden İstanbul Barosu'na kayıtlı ''Alparslan Arslan'' adına düzenlenmiş avukat kimliği çıkan saldırgan, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

Gözaltında tutulduğu Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden Terörle Mücadele Şubesi'ne getirilen saldırganın üzerinden, İstanbul Barosu'na kayıtlı, 1977 Bingöl Kığı doğumlu ''Alparslan Arslan'' adına

düzenlenmiş avukat kimliği çıktı.

Glock marka silahın kullanıldığı saldırı sonrası, olay yerinde 5 adet mermi kovanı bulunduğu öğrenildi.

ÜYELERDEN ERBUĞA, KENDİSİNİ YERE ATARAK KURTULDU

Öte yandan, Danıştay 2. Dairesine yapılan saldırıda üye Kamuran

Erbuğa'nın kendisini yere atarak, yara almadan kurtulduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Danıştay 2. Dairesi Başkanı Mustafa Birden,

üyeler Ayla Gönenç, Mustafa Yücel Özbilgin, Ayfer Özdemir ve Kamuran Erbuğa'dan oluşan beş kişilik heyet, sabah 09.30 sıralarında

gündemindeki dosyaları görüşmek üzere Danıştay ek binasının 5. katında

toplandı. Tetkik hakimi Ahmet Çobanoğlu da dosyalarını anlatmak üzere

toplantıya katıldı.

Saldırganın saat 09.45 sıralarında müzakere salonuna girerek ateş açtığı ve üyelerden Erbuğa'nın kendisini yere atarak saldırıdan kurtulduğu öğrenildi. Erbuğa'nın daha sonra saldırıyı Danıştay Başkanlığı'na bildirdiği belirtildi.

Erbuğa, saldırıdan sonra ''Saldırganın ateş ettiğini hatırlıyorum, başka bir şey söylediyse de ben duymadım, kendimi yere attım'' diye konuştu.

Bu arada Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu ile terör

suçlarına bakan Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hamza Keleş

incelemelerinin ardından Danıştay'dan ayrıldı.

Boyrazoğlu, gazetecilerin sorularına yanıt vermedi, soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI, SALDIRIYLA

İLGİLİ SORUŞTURMAYI BAŞLATTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Danıştay 2. Dairesinde gerçekleştirilen silahlı saldırıyla ilgili soruşturmayı başlattı.

Olayı haber alan Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu ile terör ve organize suçlara bakmakla görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hamza Keleş, olay yerine gittiler. Yapılan ilk incelemenin ardından, Keleş ve Cumhuriyet Savcısı Şemsettin Özcan, olayla ilgili soruşturmayı başlattı.

AA


Saldırgan Avukat İstanbul Barosu'ndan...

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre saat 10.00 sıralarında meydana gelen olayı gerçekleştiren İstanbul Barosu Avukatlarından Arpaslan Aslan , 1977 Bingöl doğumlu.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre saat 10.00 sıralarında meydana gelen saldırıyı gerçekleştiren Alpaslan Aslan, 1977 Bingöl doğumlu, Marmara Hukuk Fakültesi mezunu, İstanbul Barosu Avukatlarındani. Alpaslan Aslan'ın, Daire toplantı halindeyken Glock marka silahıyla saldırıda bulunduğu belirtildi.

Danıştay 2'nci Dairesi'ne silahlı saldırı düzenleyen Alparslan Arslan, İstanbul Barosu'na 24760 sicil numarasıyla kayıtlı bir avukat. İstanbul Barosu'na kayıtlı bir avukat olduğu belirtilen ve adının Alparslan Aslan olduğu belirlenen saldırganın Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu sürüyor.

Saldırgan Arslan'ın polise verdiği ilk ifadede türban yasağı nedeniyle hareket ettiğini söylediği öğrenildi. Arslan'ın saldırıyı dün gerçekleştirmek istediği ancak "şartlar uygun olmadığı için" bugüne ertelediği bildirildi.

Aslan Alpaslan'ın dün de aynı saatlerde Danıştay İkinci Daire Başkanlığı'na geldiği ve Başka Birden'in odasının kapısını zorladığı, görevlilerin polise haber vermesi üzerine burayı terkettiği öğrenildi.Birden'in türbanlı öğretmene müdürlük yolunu kapatan Danıştay kararının altında imzası bulunuyordu.

Görgü tanıkları, Alparlan Arslan'ın olayın ardından 'Allah-u ekber' ve 'Allah'ın gazabı üzerinizde olsun' şeklinde bağırdığını söyledi.

PEKER'İN AVUKATININ YANINDA ÇALIŞTI

1977 doğumlu Alparslan Arslan, Bingöl'ün Kığı ilçesine bağlı Nacaklı Köyü doğumlu. 1998'de Marmara Üniversitesi Hukuk Faültesi'nden mezun olan Arslan'ın bir süre Sedat Peker'in avukatı Hakkı Kurtuluş'un yanında çalıştığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber