İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Avukatlar yeni adliye binası için yürüyecek

Adana Barosu avukatları ‘Adana Adliyesini İstiyor’ talebiyle çarşamba günü yürüyüş yapacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2014 22:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Avukatlar yeni adliye binası için yürüyecek

Konuyla ilgili bilgi veren Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, Adana'da adliyenin 4 ayrı binada hizmet verdiğini, bölünmüş yapısı nedeniyle avukatlar, vatandaşlar, adliye çalışanları, hakim ve savcılar için büyük sıkıntı yaşandığını söyledi. 30 Aralık 2013 günü yapılması gereken yeni adliye binasının ihalesinin henüz gerçekleşmediğini belirten Çıtırık, "Bu sorun sadece biz avukatların değil, Adana'nın sorunudur. Biz, yurttaşın adalete erişimindeki temsilcileriyiz. Birçok yerde modern ve ihtiyaca cevap verebilecek yeni adliye binaları hizmete girmiştir. Ancak, Adana'da bölünmüş ve taşımalı adalete devam edilmektedir. Kiralanan binalara toplam 25 milyon TL ödenmiştir. Bu binaların mefruşatı ve teknik donanımına da ayrıca para harcanmıştır. Ayrıca, havaalanı yolundaki binayı önce istinaf mahkemeleri olarak tadilatı yapıldı, sonra yıkılıp icra dairelerine dönüştürüldü" dedi.

Çıtırık, bu paralarla yeni bir adliye binasının yapılabileceğine dikkat çekerek, "Avukat, hakim, savcı, adliye personeli, avukat katipleri olarak geçim kaynağımız yaptığımız işimizdir. İşimiz ise devletin hukuki fonksiyonlarından olan yasama, yürütme ve yargı erki içinde, yargı bölümündeki faaliyetlerimizdir. Yani adalet bizim işimiz. Adalet olgusu içinde yargının üç kurucu unsurundan biri olarak yer almamız profesyonelliğin ötesinde, aynı zamanda üstlendiğimiz kutsal bir sorumluluktur. Adliye yerlerinde ise insanların hak ve hürriyetleri vardır" diye konuştu.

Baro Başkanı Çıtırık, mevcut adliye binasının koşulları hakkında ise şunları söyledi:

"Kapımıza "Adalet istiyorum" diye gelen yurttaşlarımızın bugün adliyede gidebilecekleri tuvaletleri yoktur. Odalar sağlıksız, PVC bölmeli, otoparkı ayrı bir sorun, gün ışığından yeteri kadar faydalanılamamaktadır. Bu aşamada konuşmanın bundan sonra lafı güzaf olduğu kanaatini taşıyorum. Konuşma zamanı değil, en iyisini bulma, üretme ve çalışma zamanıdır. Gün, taş üstüne taş koyma zamanıdır. Tüm meslektaşlarımız, yargı mensupları, demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri, üyeleri ve yurttaşlarımızla birlikte bu sorunu en yüksek perdeden duyurabilmek adına bu eylemi gerçekleştireceğiz. Hep bir ağızdan: "Adana Adliyesi'ni istiyor! "diyeceğiz."

12 Şubat Çarşamba günü saat: 12.00'da Adana Adliyesi merkez binasından başlayacak yürüyüş, Atatürk Parkı'nda son bulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber