Parası ödenmediği için sökülen 'Atatürk' heykeli Ankara'ya getirildi

Kütahya’nın Dumlupınar ilçesinde heykeltıraş Filinta Önal tarafından yapılarak Kaymakamlık önüne konulan ve daha sonra parası ödenmediği gerekçesiyle yerinden sökülen Atatürk heykeli Ankara’ya getirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2014 23:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Parası ödenmediği için sökülen 'Atatürk' heykeli Ankara'ya getirildi

Dumlupınar'da parası ödenmediği gerekçesiyle yerinden sökülen Atatürk heykeli, Ankara'ya getirilerek Avukat Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi'ne yerleştirildi. Heykelin açılış törenine Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve çok sayıda hukukçu katıldı. Açılış töreninde konuşan Feyzioğlu, "5 yıl hüküm verilmiş Ergenekon ve bunun gibi adını dahi duymadığımız davalarda çözüm olmayacaktır" dedi.

Konuşmasında özel yetkili mahkemelerin kaldırılması ile ilgili yasa teklifinin zenginleştirilmesi gerektiğini, gizli tanık ve ses kayıtlarının da tek başına yetersiz kabul edilmesi gerektiğini kaydeden Feyzioğlu, yasanın demokratikleşmesi yönünde önerileri 2-3 gün içinde kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti. Feyzioğlu, fezlekelerin ise doğrudan doğruya Meclis'e gönderilmesi gerektiğini söyledi. Feyzioğlu, "Yargının önünün kesildiği gibi bir görüntü veriliyor. Türk anayasası hüküm kesinleşene kadar kişiyi suçsuz kabul eder. Fakat Yargıtay, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin de önünde olan anayasayı doğru yorumlamamıştır" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Dumlupınar'da heykeltıraş Filinta Önal tarafından yapılarak Kaymakamlık önüne konulan ve daha sonra parası ödenmediği iddiasıyla yerinden sökülen heykelin açılışı yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber