Askeri araç devrildi: 3 şehit, 18 asker yaralı

VAN’ın Saray İlçesi’ne bağlı, İran sınırında bulunan Karahisar Köyü’ndeki karakola ait askeri aracın devrilmesi sonucu 3 asker şehit oldu, 18 asker yaralandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Şubat 2014 08:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Askeri araç devrildi: 3 şehit, 18 asker yaralı

Kaza gece saat 01.30 sıralarında Saray İlçesi'nin Başkale yakınlarındaki İran sınırında bulunan Karahisar Köyü çevresinde meydana geldi. Rasim Çömez Karakolu'na ait askeri araç, yolun kaygan olması yüzünden yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı.

Meydana gelen kazada isimleri henüz öğrenilemeyen 3 asker şehit olurken, 18 asker de yaralandı. Saray Kaymakamı Ahmet Can Pınar, olayın meydana gelmesinin ardından bölgeye gerekli ambulans ve arama kurtarma ekibi sevk edildiğini, yaralıların Van'a nakillerinin sorunsuz bir şekilde sağlandığını ve durumu ağır olan hiçbir askerin bulunmadığını söyledi. Kaymakam Pınar, şehit askerlerin de helikopterle Van'a sevk edileceğini de aktardı.

Van Asker Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralı askerlerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

ŞEHİT CENAZELERİ VAN ASKER HASTANESİ'NDE

Van'ın Saray ilçesi'nin Karahisar köyü yakınlarında meydana gelen trafik kazasında şehit olan 3 askerin cenazeleri otopsilerinin yapılması için Van Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazada yaralanan 18 askerin buradaki tedavileri ise sürüyor. Hastanedeki işlemlerini ardından şehitlerin cenazeleri memleketlerine uğurlanacak.

YARALI ASKERLERİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Saray İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında yaralana 18 askerin tedavisi sürerken, durumlarının da iyi olduğu belirtildi. 18 askerin isimleri ise şöyle: Munzur Ülgen, Deniz Okumuş, Gökhan Kırkkırk, Erdi Kurt, Hüseyin Karbil, Samet Erdoğan, Bekir Yılmaz, Emrah Başoğlu, Ali Çalışkan, Hamza Baz, Samet Kemal, Yasin Osman Özdemir, Sercan Kaçmaz, Şaban İrfanoğlu, Erkan Bayraktar, Namık Avcı, Musa Ucak ve Ramazan Göktürk

ŞEHİT ASKERLERİN İSİMLERİ BELİRLENDİ

Van'ın Saray İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında şehit olan 3 askerin isimleri belirlendi. Kazada, Ali Ekber Aslan (Iğdır), Özkan Demir (Adıyaman) ve Hüseyin Alıcı'nın (Konya) şehit olduğu belirtildi. Otopsilerin tamamlanmasından sonra 3 şehit asker, memleketlerine uğurlanacak.

ŞEHİTLER VAN'DAN UĞURLANDI

Van'ın Saray İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında şehit olan Ali Ekber Aslan, Özkan Demir ve Hüseyin Alıcı, Van Asker Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından cenazeleri 2 ambulans ve bir cenaze aracıyla Van Ferit Melen Havaalanı yanında bulunan Van Asayiş Kolordu Komutanrlığı'na bağlı Helikopter Filo Komutanlığı'na getirildi. Gazetecilerin alınmadığı alanda, şehit askerler için yapılan törenin ardından cenazeler, uçakla memleketlerine uğurlandı.

Ferhat ATACAN- Orhan AŞAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber