İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Boruyla gelen şöhret

Sinema sanatçısı emekli öğretmen Yakup Yavru, rol aldığı bir plastik boru reklamındaki ‘boru ustası’ rolüyle şöhrete kavuştu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2014 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Boruyla gelen şöhret

Çeşitli filmlerde süre almaya başlarken, 2005 yılında emekli olduktan sonra bir ev aletleri firmasının reklamında oynamasının ardından boru reklamı teklifinin geldiğini ve onunla tanındığını belirten 64 yaşındaki Yakup Yavru, "Adım 'borucu' kaldı. Sonra hep bana benzeyen insanları oynattılar. Herkes beni ustabaşı bellemiş essahtan. Beni fabrikada çalışan sanıyorlar. Öğretmen olduğumu Amasya'da tanıyanlar bilir" dedi.

Recep İvedik, Destere, Kutsal Damacana gibi 30'dan fazla sinema film, 67 reklam filmi ve çeşitli kliplerde rol aldığını, son olarak Sağ Salim 1 ve 2'de oynarken başarısının sırrının ise küçükken Amasya'da simit, mısır ve gazoz satmasına ve sinemada oynanan filmleri ezberleyip saatlerce mahallede anlatmasına bağlayan Yavru, "İstanbul'da sokakta gezerken 'gel seni artist yapalım' demiyorlar. Öyle bir şey yok. Ben sette yazımı okuyorum. Yarın ki ders planımı yapıyorum. İşime bakıyorum" diye konuştu.

34 yıllık meslek yaşamı boyunca Çorum, Van, Amasya, Kırklareli, Giresun, İzmir ve İstanbul'da öğretmenlik ve okul idareciliği yaptığını, halen öğrencileriyle de haberleştiğini dile getiren sinema sanatçısı Yavru, memleketi Amasya'da arkadaşlarıyla hasret giderdi.

Yakup Yavru, sokakta kendisini çevirenlerle de fotoğraf çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber