Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu tutuklular için yürüdü

- İzmir’de Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu, 'Yurtseverlere Özgürlük İzmir Buluşması' adı altında bir protesto yürüyüşü düzenledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2014 17:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu tutuklular için yürüdü

Protesto yürüyüşü, grubun Konak Meydanı'nda toplanmasıyla başladı. Türkiye Gençlik Birliği, Vardiya Bizde Platformu, Atatürkçü Düşünce Derneği ile Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, İşçi Partisi Genel Sekreteri Serhan Bolluk, Oda TV yazarlarından Gazeteci Barış Terkoğlu ve Deniz Kurmay Albay Atilla Kaya'nın da katıldığı yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu.

Burada yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından kürsüye davet edilen Gazeteci Barış Terkoğlu şöyle konuştu:

"Biz aynı davaların insanlarıyız. Bizim suçumuz büyüktür. Biz ne suç işledik, aslında bu davalardaki sanıklara baktığınız zaman bizim suçumuzu görebilirsiniz. Çünkü görüyorsunuz Türkiye'nin denizlerinde kendi gemilerinin dolaşması tartışılıyor. İşte Hasdal'ın, İzmir'in, Hadımköy'ün, Maltepe'nin denizcileri işte o gemiler rahat dolaşamasın diye içeride tutuluyorlar."

Bir kişiyi tutuklamak için sadece bir hakimin kararının yeterli olduğunu, bir kişiye ağırlaştırılmış müebbet hapis vermek için ise 3 hakimden ikisinin 'evet' demesinin yeterli olduğunu ifade eden Mustafa Balbay ise "Bir kişinin mal varlığına el konulması için 3 hakimin 'evet' demesi gerekiyor. Bu demokratikleşme paketinin hangi anlama getirildiğini düşünün. Son bir yıl içerisinde Gezi olaylarında, pırıl pırıl delikanlılar yaşamını yitirdi, onları aramızdan kopardılar. Türkiye'de önceki yıllarda faili meçhul cinayetler vardı. Ama şimdi faili meşgul cinayetler var failler belli. Herkesin gözü önünde ama yargılama yoluyla onları halktan kaçırıyorlar. Şu anda özellikle 17 Aralık'tan sonra gündeme gelen, yolsuzluklarla birlikte durmak yok yolmaya devamı devam etmek istiyorlar" dedi.

Grup hep birlikte 10. Yıl Marşı'nın söylenmesinin ardından olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber