İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Avcılar güme geldi

Balıkesir'de dünyaca ünlü Kuş Cennetinde yasak olduğu halde kara avcılığı yapan avcılar jandarma tarafından suçüstü yakalandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2014 22:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Avcılar güme geldi

Ördeklere 'Güme' adı verilen sesli tuzak kurup onları ayaklarını bağlayıp canlı yem olarak kullandıkları yeşilbaşlı ördeklerle yakalayan şahıslar idari ve para cezasına çarptırıldı.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığına yapılan bir ihbarda, Manyas Yeniköy yakınlarında bulunan arazide bazı şahısların kaçak avlanma yaparak Kara Avcılığı Kanununa muhalefet ettikleri bildirildi. Alınan ihbarı değerlendiren Jandarma ekiplerince Yeniköy yakınlarında 'Güme' diye tabir edilen avlanma alanında yapılan kontrolde bir şahsın kuş sesi çıkartan akü ve cihaz kullanarak ruhsatlı av tüfeği ile avlandığı tespit edildi. Ayrıca yapılan kontrolde, etrafı su ile çevrilmiş bir alan içerisinde hemcinslerini çekmek için yem olarak kullanılan ve ayakları iple bağlanmış 13 adet canlı yeşilbaşlı ördek (canlı mühre) ele geçirilirken, 7 adet yeşilbaşlı ördeğin ise vurularak öldürüldüğü belirlendi.

Güme diye tabir edilen mevkide izinsiz avlanan şahsa Bandırma Kuş Cenneti Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri tarafından, 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunun 5 ve 6. maddelerince 'avcılık esas ve usullerine aykırı olarak ve avlanma süreleri dışında avlandığı' gerekçesi ile toplamda 9 bin 808 TL idari para cezası uygulandı. Avlanma esnasında kullanıldığı tespit edilen ve Jandarma ekiplerince ele geçirilen dürbün, kuş sesi çıkartan akü ve cihaz ile canlı mühre olarak kullanılan 13 adet yeşilbaşlı ördek doğal ortamlarına bırakılmak üzere Bandırma Kuş Cenneti Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edildiği bildirildi. İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin dünyaca ünlü turizm ve kültür mirası A diplomalı Bandırma Kuş Cenneti'ndeki doğal ortamın korunmasına yönelik çalışmalarının titizlikle yürütüldüğü belirtilirken, yetkililer tüm vatandaşları özellikle de avcıları doğaya karşı daha dikkatli ve duyarlı olmaya çağırırken, bu tip yasak avlanmaların derhal en yakın kolluk güçlerine bildirilmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber