YÖK Başkanı ve77 üniversite Rektörü Anıtkabir'e yürüyecek

Haber Giriş : 18 Mayıs 2006 06:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay 2. Dairesi başkan ve üyelerine dönük saldırı, yargı ile üniversite çevrelerinin çok sert tepkisine neden oldu. Yüksek yargı organlarının başkan ve üyelerinin başında yer aldığı yargı mensupları, cüppeleriyle Anıtkabir'de Atatürk'ün huzuruna çıkacak.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, Yargıtay Başkanı Osman Aslan, Yargıtay Başsavcısı Nuri Ok ve Danıştay Başsavcısı Zafer Kantarcıoğlu, Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu ile yaptıkları görüşmede bugünkü organizasyonu kararlaştırdı.

Cüppelerle katılacaklar
Yargıtay'ın saldırıya tepkisini önce bir bildiriyle açıklamaya hazırlandığı, ancak Mustafa Yücel Özbilgin'in ölümü üzerine ortak tepki gösterilmesine karar verildiği öğrenildi. Yüksek mahkeme başkan ve üyeleri ile avukatlar, saldırıyı protesto için bugün saat 11.00'de Anıtkabir'e gidecek. Hâkim, savcı ve avukatlar ziyarete cüppeleriyle katılacak. Yüksek yargı organlarının başkanlarının Aslanlı Yol'daki yürüşünün ardından, Danıştay'da saldırıyı kınayan ve hükümeti eleştiren ortak bir açıklama yapılacağı ve bunun ilk olma özelliği taşıyacağı kaydedildi.

Teziç: Nefretle kınıyoruz
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç ile 77 üniversitenin rektörleri de ODTÜ, Ankara, Gazi ve Hacettepe üniversitelerinden yaklaşık bin öğretim üyesiyle birlikte Anıtkabir'e gidecek. Cüppeleriyle Ata'nın huzuruna çıkacak rektörler, saygı duruşundan sonra YÖK'e giderek Rektörler Komitesi'nin olağanüstü toplantısına katılacak.
Saldırıya tepki gösteren Teziç, "Danıştay'ımıza yönelik sindirme, açıkça meydan okuma ve yok etme amacı taşıyan saldırıyı nefretle kınıyoruz. Bu tehlikeli gidişi durdurma konusunda başta iktidar olmak üzere herkese düşen sorumlulukları hatırlatırız" dedi.

ÜAK: Sabrımız taştı
Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Başkanlığı'nın açıklamasında ise şu değerlendirmeler yer aldı: "Son olarak Danıştay'a yapılan pervasız saldırı, sabır sınırlarını aşmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin teminatı olan tüm kaleler tek tek ele geçirilmeye, zorbaca saldırılarla yıldırılmaya çalışılmaktadır. Oysa cumhuriyetin kalelerine yönelen bu silahların bumerang misali saldıranın kendisini vuracağı aşikârdır."

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber