CHP'nin Belediye Başkan adayları

CHP'nin Belediye Başkan adayları belli oluyor... CHP MYK tarafından belirlenen isimler, CHP Parti Meclisi'nin onayına sunulacak. Kesin adaylar PM onayından sonra belirlenecek.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 09 Şubat 2014 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'nin Belediye Başkan adayları

CHP'de "kale" olarak nitelendirilen Ankara, İstanbul ve İzmir'deki metropol ilçelerin adaylarının belirleneceği toplantı mesaisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında MYK toplantısıyla başladı. Habertürk'ün edindiği bilgiye göre MYK'nın PM'ye sunacağı ve kesin olmayan listede şu sürpriz isimler yer aldı.

OBAMA'NIN OKULUNDAN ÇANKAYA'YA

CHP'nin kalesi olarak görülen Ankara Çankaya'da Alper Taşdelen'de karar kılındı. Geçmişte Başbakanlık müşavirliği görevinde bulunan ve özel bir şirkette yöneticilik yapan Taşdelen, mülkiye mezunu. Taşdelen, Obama'nın mezun olduğu Colombia Üniversitesi'nde de yüksek lisans yapmıştı.

TRAKYA'DA ÇİFTE VEKİL SÜRPRİZİ

En büyük sürpriz ise Trakya'da yaşandı. MYK'da, Edirne'de CHP Milletvekili Recep Gürkan, Kırklareli'nde ise yine bu ilin CHP'li vekili Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun aday gösterilmesine karar verildi.

İSTANBUL'DA BÜYÜK DEĞİŞİM

İstanbul'da Beyoğlu'na Mustafa Sarıgül'ün eski eşi Aylin Kotil'in aday gösterilmesine karar verilirken, Beşiktaş'a Mustafa Sarıgül'ün danışmanlarından Tonguç Çoban, Adalar'da Atilla Aytaç, Üsküdar'a İhsan Özkes, Mustafa Sarıgül'den boşalacak Şişli'ye ise İnönü'nün torunu Hayri İnönü, Maltepe'de İstanbul İl Başkan Yardımcısı Canan Kaftancıoğlu, Kartal'da da Hüsnü Süslü'de karar kılındığı öğrenildi.

Bakırköy'de Mehmet Karlı, Kadıköy'de ise Bülent Kerimoğlu'nun adı öne çıktı.

YOLA DEVAM EDECEKLER

İstanbul'da Sarıyer'de Şükrü Genç, Çatalca Cem Kara, Büyükçekmece Hasan Akgün, Ataşehir'de ise Battal İlgezdi'nin koltuğunu korudukları öğrenildi.

Kulislerde dolaşan isimler ise şöyle. Ancak bu liste kesinleşmedi. Kesin adaylar PM onayından sonra belirlenecek.

Beşiktaş-Tonguç Çoban

Bakırköy-Mehmet Karlı

Adalar-Atilla Aytaç

Kartal-Hüsnü Süslü

Beyoğlu- Aylin Kotil

Kadıköy-Bülent Kerimoğlu

Üsküdar-İhsan Özkes

Avcılar-Handan Toprak

Şişli-Hayri İnönü

Kırklareli- Mehmet Siyam

Maltepe-Canan Kaftancıoğlu

Çankaya- Alper Taşdelen

Yenimahalle - Fethi Yaşar

Edirne - Recep Gürkan


CHP'nin daha önce açıklanan il ve ilçe adayları

Cumartesi günü Yerel Yönetimler Komisyonu üyeleriyle kesinleşmemiş adayları değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, üç büyükşehirdeki adaylık yarışına son noktayı koyuyor. Partinin resmi web sitesinden yapılan açıklamaya göre CHP lideri önce partinin merkez yönetim kuruluyla toplanacak ve kendi aday önerilerini kurul üyeleriyle paylaşacak. Ardından adayları onaylanmaları için Parti Meclisi'ne sunacak. Toplantından sonra Kılıçdaroğlu'nun partisinin Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illeriyle birlikte 260'dan fazla ilçenin belediye başkan adayını açıklaması bekleniyor.

İstanbul'da 18 aday açıklanacak

Başkent Ankara'da kritik Yenimahalle ve Çankaya, İstanbul'da Kadıköy, Beşiktaş, Beyoğlu, Bakırköy ve İzmir'de de Karşıyaka ile Konak ilçelerinin belediye başkan adaylarını Parti Meclisi'nin onayına sunacak.İstanbul'da 39 ilçeden 21'inde belediye başkan adaylarını açıklayan CHP'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'ün yerine Şişli'ye kimin aday gösterileceği de bu toplantıdan sonra yanıt bulacak.

Ankara'da bürokrasi ve siyasetin kalbi durumundaki Çankaya'da 29 aday adayı var. Buraya gösterilen ilginin nedeni CHP'nin beş dönemdir elinde tuttuğu ilçede kimi aday gösterirse, seçimin kazanılacağının neredeyse kesin olması. Bu yüzden eski belediye başkanlarından milletvekillerine, CHP'den çok sayıda önemli isim Çankaya'ya talip oldu. Şehir planlamacısı mevcut Belediye Başkanı Bülent Tanık da yeniden aday.

CHP'nin Beyoğlu anketlerinden Sarıgül'ün eski eşi Aylin Kotil çıkmıştı. CHP liderliği daha önce İzmir'de görevdeki Aziz Kocaoğlu'yla devam kararı alırken, Ankara'ya 2009'da Milliyetçi Hareket Partisi'nin adayı olan Mansur Yavaş'ı aday gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber