Antalya'da aday krizi eyleme dönüştü

Antalya'da merkez Muratpaşa Belediye başkan adayı olarak, Cumhuriyet Halk Parti'li (CHP) mevcut başkan Süleyman Evcilmen'in yerine Antalya Kadın Kolları Başkanı Avukat Sultan Yeğen'in aday gösterilmesi, CHP İl binası önünde protestolara sebep oldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2014 22:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Antalya'da aday krizi eyleme dönüştü

İl binasına Başkan Evcilmen'in posterini asan partililerin bekleyişi sürüyor.

Avukat Sultan Yeğen'in CHP Parti Meclisi tarafından partisinin Muratpaşa İlçe Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesinden yaklaşık bir saat sonra CHP Antalya İl Başkanlığı önünde toplanan yaklaşık 500 kişi, il yönetimini protesto edip istifaya çağırdı.

'Evcilmen nerede biz, oradayız', 'Ooo Süleyman Evcilmen', 'Süleyman Evcilmen onurumuzdur', ' Antalya burada yönetim nerede', 'Antalya uyuma Evcilmen'e sahip çık' sloganları atan partililer il binasına Evcilmen'in dev posterini astı.

"ALINAN KARAR YANLIŞTIR"

Kalabalığa konuşan CHP Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tosun, yapılan haksızlık nedeniyle il binası önünde bir araya geldiklerini söyledi.

Kavgalarının CHP ile olmadığını söyleyen Tosun, "Bizim kavgamız kişilerle değil. Ama insanlar dönüp şöyle bir etrafına bakmak zorundadır. Sen dün seçime gireceksin. Kadın kolları başkanı olacaksın. Bugün de el altından Muratpaşa'ya aday olacaksın. Bu partide böyle bir dünya yok. Bu partinin gerçek sahipleri buna geçit vermeyecektir. Biz buradan Ankara'ya Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na sesleniyoruz. MYK ve PM'de görev alan yöneticilerimize sesleniyorum. Almış olduğunuz karar doğru bir karar değildir. Bizler Antalya CHP emekçileri olarak, kavgamızın arkasındayız. CHP Genel Başkanı ve yöneticileri almış oldukları yanlış karardan geri adım atıncaya kadar" dedi.

"SÜLEYMAN EVCİLMEN ANTALYA'NIN ONURUDUR"

Yıllarını bu partiye hizmet veren kişilerin üzerlerinin çizildiğini kaydeden Tosun, "Bu partide siyaset yapmanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz. CHP ne olur almış olduğun yanlış karardan geri adım at. Bu kararı Antalya'nın CHP'nin tabanı, Antalya, Konyaltı, Muratpaşa, Kepez halkı ilçeleriyle birlikte desteklemiyoruz. Bizler CHP'de tırnaklarımızla bir yere geldik. Biz bu partide siyaset yaparken alnımızın terini döktük. Biz bu partinin gerçek sahipleri, emekçileriyiz. Bu kavgamız sonuna kadar sürecek. Süleyman Evcilmen Antalya'nın onurudur" diye konuştu.

Partililerin il binası önünde bekleyişi devam ederken yaşanan arbedede il binasının otomatik kapısı zarar gördü. Öte yandan, il binası içinde partililer arasında yer yer gerginlikler yaşandı.

Partililerin bekleyişi devam ederken, yarın partiden toplu istifaların beklendiği iddia edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber