Alman devinden 2 bin kişiye istihdam

Bu yıl 10 mağaza açıp 2 bin kişiyi işe alacak Media Markt'ın bağlı olduğu Media Saturn Holding yöneticisi Peter Leisten, "Türkiye'nin geleceği çok parlak" dedi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 10 Şubat 2014 07:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Avrupa'nın yıllık 21.5 milyar euroluk cirosu elektronik perakendeci devi Media-Saturn Holding, Türkiye'de hedef büyüttü. Media Markt markasıyla Türkiye'de 6 yıldır faaliyet gösterdiklerini söyleyen Media Saturn Holding Uluslararası Satışlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Peter Leisten, "Türkiye'nin geleceğine çok inanıyoruz" dedi. Türkiye'deki 2014 hedefleri hakkında konuşan Leisten, her yıl dünyada 45-50 mağaza açtıklarını, geçen yıl ise Türkiye'de 10 mağazayı devreye aldıklarını belirtti.

"TÜRKİYE'DE BÜYÜYORUZ"

Leisten, şöyle devam etti: "Türkiye'deki büyümenin sürmesini bekliyoruz. Avrupa'da 1 numarayız. Geçen yıl faaliyet gösterdiğimiz 15 ülkenin 9'unda pazar payımız yükseldi. Türkiye'de de büyüyoruz. Sadece mağaza açmıyoruz, çoklu kanal modeliyle büyüme hızımızı da artırıyoruz. Türkiye 7'nci büyük pazarımız. Biz kısa süreliğine bu pazara girmedik. 10 yıllık planlarımızı hazırladık." Leisten, yabancı zincirlerin pazardan çıkmalarına ilişkin ise, "Bundan sonra Türkiye'de yabancı rakibimizin olmaması çok şey değiştirmeyecek. Pazardan çıkmalarına biraz da bizim katkımız olmuştur diye düşünüyoruz" yorumunu yaptı. Media Saturn COO'su ve Almanya CEO'su Wolfgang Kirshc de, "Türkiye bizim için büyüme potansiyelinin yüksekliği açısından önemli bir pazar. Geleceğine güveniyoruz ve bu nedenle uzun vadeli planlarımız var" dedi. Media Saturn Türkiye CEO'su Bülent Gürcan, bu yıl 8-10 yeni mağaza açmayı, 2 bin kişiye de istihdam sağlamayı planladıklarını anlattı. Gürcan, "Geçen yılın ikinci yarısında Media Saturn içinde en hızlı büyüyen ülke olduk" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber