İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kediyi öldürüp görüntüsünü yayınlayan üniversiteliye gözaltı

Üç ay önce bir kafede sahiplendiği kedisini, yatağını kirletti diye öldürerek görüntüleri paylaşım sitelerinde yayınlayan üniversite öğrencisi, tatil için geldiği Bartın'da gözaltına alındı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2014 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kediyi öldürüp görüntüsünü yayınlayan üniversiteliye gözaltı

alınan üniversite öğrencisi daha sonra serbest bırakıldı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Edebiyat Bölümü öğrencisi M.C.A., bir kafede görüp sahiplendiği kedisini yatağını kirletmesi nedeniyle bıçakla bağırsaklarını dışarı çıkartıp öldürmüş ve görüntüleri paylaşım sitelerinde yayınlamıştı. Paylaşım sitelerinde kedi kesme ve öldürme görüntüleri tepki çekmiş, hayvanseverler tarafından imza kampanyaları başlatılmıştı. Üç ay önce çekildiği belirtilen görüntüde, kedinin bıçakla bağırsaklarını deşerek ölümüne sebep olan M.C.A., memleketi Bartın'da polisler tarafından gözaltına alındı. İfadesi alınan M.C.A., daha sonra savcılık talimatıyla serbest bırakıldı

O VAHŞETİ YAPAN ÖĞRENCİNİN ARKADAŞLARI İHA'YA KONUŞTU

Eskişehir'de bir kafeden sahiplendiği kediyi işkenceyle öldüren, ardından da videosunu sosyal paylaşım sitesinde paylaşan öğrencinin arkadaşları, M.C.A.'nın böyle bir vahşeti yapacak biri olmadığını savundular.

İHA'ya özel açıklamalarda bulunan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde bahse konu vahşeti yaptığı öne sürülen gencin arkadaşlarından Emre Günaydın, M.C.A.'nın değişik bir çocuk olduğunu, ama hayvanlara zarar verecek biri olmadığını, aksine hayvanları çok seven biri olduğunu söyledi. Olayın medyada çok çarpıtıldığını iddia eden Günaydın, "Aslında değişik bir çocuktu, ama biz sınıf arkadaşımız olduğundan dolayı pek dışlamıyorduk. Kendi çapında iyi bir çocuktu aslında. Tam tersine hayvanları da çok severdi. Bu durum medyada çok abartıldı. Sürekli ailesine, çevresine hakaret ediliyor. Olay çok fazla bilinmeden çarptırıldı. İnşallah arkadaşın başına bir şey gelmez" dedi.

"BÖYLE BİR ŞEY YAPACAĞINI ASLA TAHMİN ETMİYORDUK"

Günaydın, "Böyle bir şey yapacağını asla tahmin etmiyorduk" diyerek, "Kendi ortamı da vardı tabi. Hani kendi takıldığı metalci arkadaşları olsun, dinlediği müzik tarzı olsun. Sonuçta böyle bir çocuk değildi. Değişik giyim tarzları, konuşmaları olmasına rağmen böyle bir şey yapacağını asla tahmin etmiyorduk. Hatta ilk duyduğumuzda, bu olayı onun yapmış olabileceğini hiç düşünmedik. Daha sonra videoyu, konuşmaları gördük. İnternette cep telefonu numarası paylaşılmış, baktık ve aynı numara. Sonradan onun yaptığını anladık" ifadelerini kullandı.

Böyle bir vahşetin cezasız kalmaması gerektiğini de aktaran Günaydın, şöyle devam etti:

"Bir canlıya zarar verildi. Biz de sinirlendik, ama hemen cani bir herifmiş gibi insanların konuşması üzücü. Tabi yaptığı çok kötü bir hareket. Cezasını da çekmeli, ancak sağlık sorunları varmış diye duyduk. Fakat bu sorunları bu zamana kadar bize hiç yansıtmadı. İçine kapanık bir çocuktu, ama sağlık sorunları olduğu hakkında pek bilgimiz yoktu."

Koray Yücel ise, M.C.A.'dan böyle bir vahşeti beklemediklerini anlatarak, "Böyle bir şeyi açıkça söylemek gerekirse beklemiyorduk. Çünkü M.C.A., bizim yüz yüze görüştüğümüz bir arkadaşımızdı. Aynı arkadaş ortamında bulunduğumuz biriydi. Biraz farklı bir arkadaşımızdı, ama böyle şeyler yapacağını hiç tahmin etmiyorduk" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber