Kocaeli buzun başkentti oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Olimpik Buz Sporları Salonu uluslararası organizasyonların yanı sıra Balkan ve Türk takımlarına ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2014 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kocaeli buzun başkentti oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Buz Hokeyi Federasyonu'nun başarılı çalışmalarıyla gerçekleştirilen organizasyonların yenileri de Kocaeli Olimpik Buz Sporları Salonu'nda yapılacak. Son olarak 14-16 Şubat tarihleri arasında 8 ülkenin katılımıyla yapılacak olan 18 Yaş Altı Dünya şampiyonasının Kocaeli'de yapılacağı belirtildi. Öte yandan Ağustos ayında yapılacak olan 16 Yaş altı Balkan Buz Hokeyi şampiyonasının da Kocaeli'ye verildiği açıklandı.

Türk Milli takımının sık sık kamp merkezi olarak kullandığı, Kocaeli Olimpik Buz Sporları Salonu'nu, birçok yabancı ve Türk kulübü de kamp merkezi olarak kullanıyor. Türkiye'deki kulüplerin yüzde doksana yakının kullandığı tesisi, özellikle Erzurum takımlarının kamp merkezi olarak kullanması dikkat çekiyor. Erzurum Kış Olimpiyatları sonrası yeni birçok tesise kavuşan ve Buz salonu tesisi zengini olan Erzurum'dan Narman Buz Hokeyi Bayan Takımı yaklaşık iki haftadır Kocaeli'de kamp yapıyor.

Diğer yandan kulüplerin Ankara'daki tesisin 1,5 yıldır kapalı, İstanbul'daki tesisin de fiyatının yüksek olması nedeniyle şartları daha tatmin edici olan Kocaeli'yi tercih ettiği belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber