AKP'li bakanlara bazı Danıştay üyelerinden protesto

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2006 10:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaralıları ziyaret etmek için hastaneye giden AKP'li bakanlara, bazı Danıştay üyeleri, "Sizi burada istemiyoruz. Bu saldırı sizin yüzünüzden oldu" sözleriyle tepki gösterdi

Danıştay'a yönelik silahlı saldırıdan sonra yaralıları ziyaret etmek için Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne giden AKP'li bakanlar, bazı Danıştay üyelerinin sert tepkisiyle karşılaştı. Üyeler, AKP'li bakanlara "Sizi burada istemiyoruz" derken, saldırıya uğrayan üyelerin yakınları da, "Desteğe ihtiyacımız yok" sözleriyle tepki gösterdi.

Çok sayıda Danıştay yöneticisi ve üyesinin Hacettepe'de bulunduğu sırada, Başbakan Yardımcısı Şahin, Adalet Bakanı Çiçek ve bazı bürokratlar da hastaneye geldiler.

'Sorumlusu sizsiniz'

Bakan ve bürokratlar hastaneye girdiğinde bazı Danıştay üyeleri, "Sizi burada istemiyoruz. Bu saldırı sizin yüzünüzden oldu" diyerek tepki gösterdi. Üyelerin, hastanede bakan görmek istemedikleri yönündeki tepkilerinin ardından araya giren bazı bürokratlar da, "Şov yapmayın" dedi. Bunun üzerine saldırıda yaralananların yakınları, "Desteğinize ihtiyacımız yok. Sorumlu sizsiniz" dedi.

Diğer üyelerin araya girmesiyle ortam yumuşatıldı ve bakanlar ziyaretlerinin ardından hastaneden ayrıldı. Bu tartışmanın ardından Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan başka hiçbir bakanın hastaneye gitmemesi dikkat çekti.

YÖK Başkanı Erdoğan Teziç de ziyaretinde, "Laiklik gibi duyarlı olunan konularda devlete meydan okunmamalı. Bu konularda en küçük taviz verilmemelidir" dedi.

Erdoğan'ı karşılamadılar

Danıştay'a yapılan ziyaretlerde, Başkan Sumru Çörtoğlu ve üyeler, Başbakan Erdoğan, TBMM Başkanı Arınç ve Dışişleri Bakanı Gül'ü karşılamadılar.

Danıştay'dan ayrılırken de uğurlanmayan Erdoğan ve Arınç'ı, Ankara Valisi Kemal Önal ve Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz karşılayıp uğurladı. Çevredeki vatandaşlar da sadece Cumhurbaşkanı Sezer ile ziyarete gelen komutanları alkışladı. Ziyareti soğuk geçen Erdoğan'ın, "Bu işin arkasındaki güçler çok kısa bir sürede açığa çıkarılacak" dediği öğrenildi. Arınç da ziyaretin ardından, "Bugün bunu yapanlar bu ülkenin parlamentosuna da Başbakanlık'ına da bunu yapabilir" diye konuştu.

Karara tepki göstermişlerdi

Erdoğan, Danıştay'ın kararını, "Bu gidişle evin içine de karışacaklar. Herkes yerini bilmeli" diyerek eleştirmişti

Danıştay 2. Dairesi'nin anaokulu müdürüne okul yolunda türban kısıtlamasını onaylayan kararı başta Başbakan Erdoğan olmak üzere hükümetin sert eleştirilerine hedef olmuştu.

Erdoğan: "Bir özel alan vardır. Bu alanlara kimsenin hükmetmeye hakkı yoktur. Bunlar bu gidişle evin içine de karışacaklar. Kusura bakmayın, Türkiye yol geçen hanı değildir. Herkes yerini bilmelidir. Bu ülkede gerginlik olmasın, bundan birileri nemalanıyor diye sabrediyoruz. Kararı kınıyorum."

Başbakan Erdoğan, 25 Nisan'da da, "Geleceğin milli egemenlik haftalarında, egemenlik duvarda değil, milletin kendisinde olacak" demişti.
Dışişleri Bakanı Gül: "Bu anlayış otoriter, diktatör rejimlerin felsefesidir. Böyle bir yaklaşımla yarın oruç tutan bir öğretmeni bile, 'Öğrenciye yanlış örnek oluyor' diye suçlarsınız. Çünkü bu karar dini bir vecibeyi yanlış bir örnek olarak gösteriyor."

İşte o karar

Gölbaşı Bayrak Anaokulu Müdürlüğü'ne atanan ve başı kapalı kimlik göstererek okula girmek isteyen Aytaç Kılınç, 2001'de görevinden alınmış ve daha sonra da Mamak Kıbrıs Köyü İlköğretim Okulu'na atanmıştı. Kılınç, bu işlemin iptali istemiyle dava açmış, temyiz aşamalarından geçen dosya, son olarak Danıştay 2. Dairesi'ne gelmişti. 2. Daire'nin davayla ilgili kararında şu ifadeler yer almıştı: "Davacının yönetici olarak görev yapacağı eğitim-öğretim kurumunda öğrenim görenlerin yaşlarının küçüklüğü itibarıyla mantıksal değerlendirme ve çıkarım yapma çağından uzak oldukları hususları birlikte değerlendirildiğinde, davacının okula geliş ve gidişleri sırasında da olsa yasal düzenlemelerde belirtilen ilkelere aykırı davrandığı sabit olduğundan, bu göreve başlamadan Mamak Kıbrıs Köyü İlköğretim Okulu'na çocuk gelişimi öğretmeni atamasına ilişkin işlemde hukuka, kamu yararı ve hizmet gereklerine aykırılık bulunmamaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber