Kaybolan kimlikle kararan bu kaçıncı hayat!

Haber Giriş : 18 Mayıs 2006 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KAYBETTİĞİ KİMLİĞİ HAYATINI KARARTTI

Kaybettiği nüfus cüzdanı, inşaat işçisinin başına dert açtı. Kimlikteki fotoğrafı değiştirerek bankalardan çek alan ve piyasayı 5 milyon YTL dolandıran kişiler yüzünden hapse giren işçi hakkında, 35'in üzerinde dava açıldı.

18.05.2006 07:36

ANKARA'da inşaatlarda demir ustası olarak çalışan 3 çocuk babası Yurtsever Sak (40), nüfus cüzdanını 2002 yılının Aralık ayında kaybetti. Sak, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne nüfus cüzdanını kaybettiğine dair müracaatta bulunarak, 3 Ocak 2003'te Mamak Nüfus Müdürlüğü'nden yeni nüfus cüzdanı çıkarttı. Sak, 2 yıl sonra evine icra dairelerinden ödeme emirleri gelince şok geçirdi.

Adliyeye taşındı

Üst üste gelen dava dosyalarında, Sak'ın banka çekleriyle piyasayı dolandırdığı iddia edildi. Davaların sayısı 3 yılda 35'i aştı ve borç miktarı da 5 milyon YTL'yi buldu. Her seferinde ifadesi alınan, duruşmadan duruşmaya koşturan Sak, 10 gün de hapis yattı. Sak, çekte bulunan imzaların kendisine ait olmadığını ispat edince serbest bırakıldı. Yapılan incelemede, İstanbul'un Beşiktaş İlçesi Ulus Mahallesi muhtarlığından alınan begeyle, başkasına ait fotoğrafla, Gebze'den 7 Ocak 2003'te Yurtsever Sak adına sahte kimlik çıkartıldığı ortaya çıktı. Bu sahte kimlikle de 12 ayrı bankadan çek koçanı alındığı anlaşıldı. İstanbul ve Ankara'da 2 avukat tutan Sak, icra ve dava dosyalarıyla uğraşmaya çalışıyor.

Yardımlarla yaşıyorlar

İnşaatlarda demir ustalığı yaparak ayda 450 YTL kazanabildiğini belirten Sak, 3 çocuğunun öğrenim masraflarının yanı sıra evinin geçimini de sağlayamaz hale geldiğini söyledi. Sak, "Çeklerde benim imzamın olmadığını ispat etmek için her dava başı Adli Tıp'tan alınan imza örneğim için 300 YTL ödemek zorundayım. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Eşim, çocuklarım ve annem perişan durumdayız. Yardımlarla hayatımızı sürdürebiliyoruz" dedi. Mamak'ta bir gecekonduda yaşayan Yurtsever Sak'ın eşi Dilek Sak ise çektiği sıkıntılar nedeniyle 3 kez ameliyat geçirdi ve psikolojik tedavi gördü.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber