Şimşek: Yolsuzlukla mücadelede reform yapacağız/ Video

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''Cari açıkta öngörülenin çok ötesinde bir daralma yaşanacak'' dedi.

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 11 Şubat 2014 10:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ankara Üniversitesi ve Sincan Belediyesi'nce düzenlenen, Emlak Vergisi Sorunları ve Çözümleri Sempozyumu'na katıldı.

Bakan Şimşek burada yaptığı konuşmada cari açığa değindi. Cari açıkta öngörülenin çok ötesinde bir daralma yaşanacağını belirten Şimşek, kurdaki düzeltmenin de enflasyona bir yansıması olacağını söyledi.

Şimşek, ''Maliye politikasında şokları karşılayacak manevra alanımız var. Cari açıkta öngörülerin çok ötesinde bir daralma yaşanacak. 2014'te vergi gelirlerinin %23'ü eğitime harcanacak. Kurdaki düzeltmenin enflasyona bir yansıması olacaktır'' diye konuştu.

Şimşek konuşmasına şu sözlerle devam etti:

"Yolsuzlukla mücadelede çok daha güçlü şekilde bir reform çalışmasıyla milletimizin önüne çıkacağımız açık ve net. Şu an bunun çalışmasını yapıyoruz. Devlet içinde bir takım yapılanmalara karşı mücadele ederken, maalesef içeride ve dışarıda sanki hukuk devletinden uzaklaşılıyor algısı yaratılmaya çalışılıyor. Ama esas hukuksuzluk devlet içindeki gayrimeşru unsurların çabalarıdır.''

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Yolsuzlukla mücadelede çok daha güçlü şekilde bir reform çalışmasıyla milletimizin önüne çıkacağımız açık ve net. Şu an bunun çalışmasını yapıyoruz" dedi.

Şimşek, "Devlet içinde bir takım yapılanmalara karşı mücadele ederken, maalesef içeride ve dışarıda sanki hukuk devletinden uzaklaşılıyor algısı yaratılmaya çalışılıyor. Ama esas hukuksuzluk devlet içindeki gayrimeşru unsurların çabalarıdır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber