Erdoğan: O ilimiz toptan dinlenmiştir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın “Güneyde bir ilimizde başta vali olmak üzere emniyet müdürü ve bazı hakimler ile tüm partilerin tamamını dinledi” açıklamasındaki ilin Mersin olduğunu söyledi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Şubat 2014 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: O ilimiz toptan dinlenmiştir

İçişleri bakanı Efkan Ala, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ardından internete düşen ses kayıtlarıyla ilgili çarpıcı bir açıklama yapmıştı.

TRT'de katıldığı televizyon programında konuşan Efkan Ala, "Güney'deki bir ilde, devlet içindeki bir çetenin, hakim kararıyla başta vali olmak üzere emniyet müdürü ve bazı hakimler ile tüm partilerin tamamını dinlediğini belirten Bakan Ala, bunun seçimde kullanılmak üzere yapıldığını belirterek, "Biz şunu garanti ederiz, bu tip yapıları kim olursa olsun ortaya çıkarır ve gereğini yaparız" demişti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün partisinin grup konuşmasında yaptığı açıklama söz konusu ilin Mersin olduğunu ilk kez açıkladı.

Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

"Bunu da buradan açıklıyorum. Mersin'de validen belediye başkanına, bütün partiler dinlenmiş ve kaydedilmiş. Sadece benim değil, cumhurbaşkanının değil, bakanların sanatçıların gazetecilerin görüşmeleri dinlenmiş, şantaj için kullanılmış."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber