Aydın Fen Lisesi öğrencileri, Ege'nin gururu oldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2006 21:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın Fen Lisesi öğrencileri Gamze Gezgen ve Vedat Özçiftçi'nin, 'Kuyruklu Kurbağalarda Yuva Bağımlılığı Davranışının Araştırılması' isimli projeleri, TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı'ın düzenlediği 36. Ortaöğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışması'nda biyoloji dalında Türkiye birincisi seçildi.

Aydın Fen Lisesi Müdürü Tansel Sarayköylüoğlu ve TUBİTAK tarafından projeleri birinci seçilen Gamze Gezgen ve Vedat Özçiftçi, düzenlendikleri basın toplantısında, TÜBİTAK tarafından her yıl düzenlenen yarışmaya bu yıl toplam bin 92 projenin başvurduğunu ve 401 projenin sergilenmeye layık bulunduğunu belirttiler. Ankara'da 12-15 Mayıs tarihleri arasında yapılan Türkiye finaline 95 projenin davet edildiğini söyleyen Aydın Fen Lisesi Müdürü Tansel Sarayköylüoğlu, öğrencileri Gamze Gezgen ve Vedat Özçiftçi'nin 'Kuyruklu Kurbağalarda Yuva Bağımlılığı Davranışının Araştırılması' isimli projelerinin biyoloji alanında Türkiye birincisi seçilmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi. Başarılarının yönetici, öğretmen, öğrenci ve veli iletişiminin ürünü olduğunu ifade eden Sarayköylüoğlu, ''Aydın Fen Lisesi olarak çalışmalarımıza aynı gayretle devam ederek, başarılarımızı önümüzdeki yıllarda da sürdürme niyetindeyiz. Bu yıl Ege Bölgesi'nde tek birinci olan okul biziz. Bu bizim için ayrı bir önem taşıyor. Proje yarışması yeni bitmesine rağmen yeni proje çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. İnşallah daha birçok başarılara imza atacağız'' dedi.

Projeyi hazırlayan Gamze Gezgen ve Vedat Özçiftçi ise, projenin hazırlanmasında okullarının kendilerine çok yardımcı olduğunu vurgulayarak, ''Ankara'daki finallerde Aydın'ı ve okulumuzu temsil etmek çok güzeldi. Bu başarıların, bizden sonra da devam etmesi en büyük isteğimizdir. Bu projeye hazırlamamızda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber