Maliye, yan ödeme kararnamesinde, sosyologları unuttu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Mayıs 2006 09:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sosyologların Mağduriyeti

Yakın zamanda ceza yasasında önemli değişikler oldu hatta ceza yasası yeniden düzenlendi. Daha önce olmayan hükümlülerin suç işlemelerini önlemeye yönelik düzenlemeler mevzuatımıza girdi. Bu yenilik tartışmasız bu konuda daha önceki boşluğu doldurma adına büyük bir yenilik olmuştu.Bu düzenlemelere paralel olarak 5402 sayılı kanunla DENETİMLİ SERBESTLİK VE YARDIM MERKEZLERİ İLE KORUMA KURULLARI kuruldu.

Amaç : Denetimli serbestlik, yardım ve koruma hizmetlerini geliştirmek, hükümlülerin yeniden suç işlemesinin önlenmesi ve topluma kazandırılmasını sağlayıcı etkenleri güçlendirmek amacına yönelik çalışmalar yapmak

Toplum için tehlike hâli taşıyanlara özel dikkat gösterilmesini sağlamak ve bunlara özgü iyileştirme tedbirlerini geliştirmek.

Görev alanına giren konularda çocuk ve gençlere özel dikkat gösterilmesini, özellikle uyuşturucu, uyarıcı veya bu etkiyi doğuran her türlü madde kullanma ve aile içi şiddet söz konusu olduğunda, koruyucu ve tedavi edici yöntemlerin özenle uygulanmasını sağlamak.

Bu işleri yapacak olanlar tabiki belli bir mesleki eğitimi almış psikolog sosyolog sosyal çalışmacı gibi uzmanlardır. 5402 sayılı kanunla Türkiye'de ilk defa bu işler için sosyolog kadrosu ihdas edilmiş ve sosyologlar ÖSYM tarafından 2006/1 KPSS yerleştirme sonuçlarına göre Adalet Bakanlığı'nca atanmış ve görevine başlamışlardır.

Denetimli Serbestlik Merkezlerinin görevleri ile ilgili yönetmelikte yine yakın zamanda yayınlanmıştır.

Bu merkezlerde çalışan psikolog ve sosyal çalışmacılar sağlık hizmetleri sınıfında GÖREV YAPMAKTADIRLAR.Fakat sosyologlar için Genel İdare Hizmetleri sınıfında çalıştırılmaları uygun görülmüştür.Sosyolog maaşları ile ilgili bir düzenleme daha önce olmadığından 2006 yılı yan ödeme kararnamesi beklenmiş ne yazık ki bu kararname ile de bir düzenleme yapılmamıştır. Kararnamede böyle bir kadro yokmuş gibi hiç sayılmamıştır.

Bunun sonucu psikologlar ve sosyal çalışmacılar ile aynı amaca yönelik olarak aynı yerde aynı şartlarda çalışan sosyologlar aleyhine bir maaş farkı ortaya çıkmıştır.

Öyle ki sosyologlar tamamen en alt düzeyden maaş almakla karşı karşıyalar.Sosyolojinin toplum psikolojisi olduğu da düşünülünce psikologlar ile yaklaşık aynı eğitimi aldıkları da söylenebilir.Bu sorun Adalet Bakanlığı içerisinde adaletsiz bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır.Yan ödeme kararnamesinde bunun unutulduğunu düşünüyorum.Bakanlığın böyle bir durumu istemiş olması anlamsız geliyor.Bu maaş dengesizliğinin giderilmesi için Bakanlığın kısa zamanda bir şeyler yapması gerekir.

Haber gönder yoluyla haberi yazan: rara26

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber