TBMM'den Meclis TV açıklaması

TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı, Meclis TV yayınlarında herhangi bir kesinti veya değişiklik olmadığını bildirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2014 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TBMM'den Meclis TV açıklaması

Meclis TV yayınlarında herhangi bir kesinti veya değişiklik olmadığı bildirildi.

TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı, bazı basın organlarında çıkan "Meclis TV'nin yayınlarının kısıtlandığına yönelik" haberler üzerine yazılı açıklama yaptı.

TBMM Televizyonu yayınlarının, TRT Genel Müdürlüğü ile 3 Ocak 1995 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde yürütüldüğünün işaret edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"TRT Genel Müdürlüğü tarafından 24 Haziran 2011 tarihinde Meclis Başkanlığı'na gönderilen yazıda, 'gelen şifahi taleplerle protokolde belirlenen yayın sürelerinin aşıldığı ve protokol kapsamının dışına çıkıldığı' ifade edilmiştir. Bunun üzerine dönemin Meclis Başkanı tarafından 24 Haziran 2011'de TRT Genel Müdürlüğü'ne gönderilen cevabi yazıda, 1995 tarihli protokole TBMM Başkanlığı'nca uyulacağı belirtilmiş ve bugüne kadar da Meclis TV yayınlarında herhangi bir kesinti veya değişiklik olmamıştır.

Öte yandan TBMM Genel Kurulu çalışmalarının tamamı internet üzerinden ve TBMM Mobil Uygulaması aracılığıyla cep telefonlarından da canlı olarak izlenebilmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber