17 Aralık'ta tanıklar dinlenmeye devam ediyor

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Şubat 2014 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
17 Aralık'ta tanıklar dinlenmeye devam ediyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında savcı, Halk Bankası'nın eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde ayakkabı kutusunda çıkan parayla ilgili Osmancık Belediye Başkanı, Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı, okul müdür yardımcısı ve okul projesinde görev alan kişileri tanık olarak dinledi.

Soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın avukatı Ersan Şen, soruşturmayı yürüten savcı Ekrem Aydıner'e bir dizi tanık dinletme talebinde bulundu. Talebi değerlendiren savcı Aydıner, dün Halkbank Dış İşlemler Daire Başkanı Hakan Aydoğan'ı dün dinlemişti.

BUGÜN 7 TANIK DAHA DİNLENDİ

Talep doğrultusunda bugün Süleyman Aslan'ın evinde bulunan paraya ilişkin Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Osmancık doğumlu olan Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Ahmet Aksu'nun da aralarında bulunduğu 7 kişi, tanık sıfatıyla dinlendi.

BAĞIŞ PARALARI

Soruşturma kapsamında tutuklanan Aslan'ın evinde ayakkabı kutusunda 4.5 milyon dolar para bulunmuştu. Süleyman Aslan bu paranın Çorum'un Osmancık ilçesindeki imam hatip lisesi ve Makedonya'nın başkenti Üsküp'te bulunan Uluslararası Balkan Üniversitesi için toplanan bağışlar olduğunu iddia etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber