Öğrenci velisi iki öğretmeni darp etti

Turgutlu İhsan Erturgut Ortaokulu'nda, bir öğrenci velisi tarafından darp edildiklerini öne süren 2 öğretmen, savcılığa suç duyurusunda bulundu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2014 23:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrenci velisi iki öğretmeni darp etti

Turgutlu İhsan Erturgut Ortaokulu'nda, bir öğrenci velisi tarafından darp edildiklerini öne süren 2 öğretmen, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İddiaya göre, Turgutlu İhsan Erturgut Ortaokulu'na gelen bir kişi, velisi olduğu öğrencinin okulda öğretmeni O.D. tarafından darp edildiğini ileri sürerek öğretmenle tartışmaya başladı. Öğrenci velisi, Türkçe öğretmeni O.D. ile araya girmek isteyen Beden Eğitimi öğretmeni K.A'yı darp etti.

Olay sonrası O.D. ve K.A. Turgutlu Devlet Hastanesi'nden darp raporu alarak, öğrenci velisinden şikayetçi oldu.

SENDİKALARDAN TEPKİ

Olay nedeniyle okul önünde toplanan ilçedeki Türk Eğitim Sen, Eğitim-Bir-Sen, Eğitim-İlk-Sen ve Emekli-Sen sendikaları ortak basın açıklaması yaparak, tepki gösterildi.

Sendikalar adına ortak açıklamayı yapan Eğitim- Sen Turgutlu Şube Başkanı İsmail Alsaç, öğretmenlere yönelik saldırıların son günlerde arttığını, her gün yeni şiddet olayı haberlerinin basına yansıdığı belirtti.

Alsaç, şunları söyledi:

"Öğrenci velilerinin sözlü ve fiziki saldırılarına uğrayan öğretmenlerimiz can güvenliğinden yoksun olarak görevlerini yapıyor. Eli bıçaklı öğrenciler, eli sopalı veliler okullarda şiddet estiriyor, öğretmenlerimizin can güvenliğini tehdit ediyor. Unutulmamalıdır ki, öğretmenlerimiz şiddete maruz kaldıkça, itibarsızlaştırıldıkça, hor görüldükçe, maddi ve özlük hakları tırpanlandıkça, bu ülkenin aydınlık yarınlara yürümesi mümkün olmayacaktır. Eğitimciler için gün kenetlenme günüdür. Bu vesileyle öğretmenlerimize yapılan şiddet olaylarını bir kez daha kınıyor, şiddete uğrayan meslektaşımıza geçmiş olsun diliyoruz"

Dün meydana gelen darp olayından etkilenen İhsan Erturgut Ortaokulu'ndan bazı öğretmenlerin de 3 günlük rapor aldığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber