Celal Uzunkaya: 4 yıldır çekmediğim kalmadı

‘Çeteye yardım etmek’ iddiasıyla yargılandıktan sonra cezası ertelenen Uzunkaya, İzmir Emniyeti’ne atandı. AKŞAM’a konuşan polis şefi, “Bize yaşatılanlar malum” dedi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 13 Şubat 2014 06:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Celal Uzunkaya: 4 yıldır çekmediğim kalmadı

EMNİYET Genel Müdür Yardımcısıyken aynı rütbedeki Mustafa Gülcü ile birlikte kumpas kurulup, "çeteye yardım etmekle" suçlanan Celal Uzunkaya İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne atandı. AKŞAM'a konuşan Uzunkaya, "4 yıl boyunca bize yaşatılanlar, neler çektiğimiz malum" dedi.

SUÇLAMALARI REDDETTİLER

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 2009 yılında gelen ihbar mektubuyla Uzunkaya ve Gülcü, İzmir'de faaliyet gösterdiği iddia edilen bir çeteye yardım ve yataklık etmekle suçlandı. İki Müdür Yardımcısı da mahkemede suçlamaları kabul etmeyerek kendilerine komplo kurulduğunu söyledi. Uzunkaya ve Gülcü iddianamede delil olarak gösterilen suçlamaları çürüttü. Buna rağmen mahkeme Uzunkaya ile Gülcü'yü "örgüte yardım etmek" suçundan 3 ay 10'ar gün hapse mahkum edip, cezayı erteledi. İki müdür yardımcısının avukatları kararı temyize götürdü. Uzunkaya'nın dosyası halen Yargıtay'da beklerken İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne atanması polis camiası içerisinde iade-i itibar olarak görüldü. AKŞAM'a konuşan Uzunkaya, "4 yıldır yaşadığımız, çektiğimiz malum" dedi.

İZMİR'İN YABANCISI DEĞİLİM

Daha önce İzmir'de görev yaptığını belirten Uzunkaya, "Yabancısı olmadığım bir şehir. Halkını çok seviyorum. Güvenlik ve huzurları için tekrar görev yapmaktan mutluluk duyacağım" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber