Eroğlu: Hiçbir şehri susuz bırakmayız

Orman ve Su İşler Bakanı Veysel Eroğlu, "Biz hiçbir şehri susuz bırakmayız. İstanbul'u şimdiye kadar susuz bıraktık mı? A planı, B planı, C planımız var" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2014 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen "2. Barajlar Kongresi"ne katıldı. Toplantı öncesi basın mensuplarının barajlardaki su seviyeleri ile ilgili sorularına kısa bir yanıt veren Eroğlu, "Biz hiçbir şehri susuz bırakmayız. İstanbul'u şimdiye kadar susuz bıraktık mı? Onu vatandaş düşünmesin, biz düşünelim. Su vereceğiz diyoruz. A planı, B planı, C planı var" dedi.

İSTANBULLU MERAK ETMESİN

2007 yılında kuraklık olunca Melen suyunu daha erken tarihte İstanbul'a getirip Ömerli Barajı'na akıttıklarını söyleyen Bakan Eroğlu, "Büyük bir çalışma ile Melen'in suyunu Ömerli'ye akıttık. İstanbul'a kuraklık yaşatmadık. Şimdi Melen'in suyunu boğazın altından Kağıthane'ye kadar geliyor. Şuanda ikinci bir hatla su biriktirelim diye Melen Barajının inşaatına başladık. Biz bu kuraklığı da atlatırız, merak etmeyin. Vatandaşımız merak etmesin, İstanbul'a su sıkıntısı yaşatmayacağız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber