AFAD teklifinin ilk 12 maddesi kabul edildi

Teklifin ilk 12 maddesi kabul edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2014 22:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
AFAD teklifinin ilk 12 maddesi kabul edildi

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen AFAD ile ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifinin ilk 12 maddesi kabul edildi.

"Temel kanun" olarak iki bölüm halinde ele alınan tasarının görüşmelerinde muhalefet milletvekilleri sık sık karar yeter sayısı istedi.

Görüşmelerde söz alan MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, engelli çocuğu olan, eşi ve kendisi kamuda memur olarak çalışanların yıllık izinlerinin 10 gün daha uzatılmasına ilişkin düzenlemeden, 4/B, 4/C ve taşeron işçilerin de yararlandırılmasını istedi.

Öz, engelli çocuğa bakacak olan aile bireylerine, mesai saatleri içerisinde bir-iki saat izin verilmesi gerektiğini ifade ederek, "Çünkü engelli yurttaşlarımızın eğitim amaçlı gitmiş oldukları rehabilitasyon okullarının denetimlerinin tam olarak yapıldığına inanmıyorum. Torba paketin içerisine bir şeyler koymak değil, tüm gelişmiş Batı ülkelerinde dünyanın nasıl yaptığını da göz önünde bulundurarak engellilerin gerek hukuki gerekse yasal tüm haklarını bir kanun tasarısı olarak, toptan bir anlayış içerisinde düzeltmek daha yararlı olacaktır" diye konuştu.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, 4/C ve 4/B'lilerin "sanki başka ülkenin vatandaşları, başka Tanrının çocukları" olduğunu ifade etti.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, üniversitelerin ortak oldukları kooperatiflerin yönetim kurullarında üye tam sayısının çoğunluğunu geçmemek üzere üye bulundurulabilmesine yönelik maddeye ilişkin yaptığı konuşmada, kooperatiflerde birçok sorun yaşandığını ve suistimaller olduğunu savundu.

Kooperatiflerin neden denetlenmediğini soran Kalaycı, "Bu düzenleme, kooperatifçilik ilke ve esaslarını ortadan kaldırmakta, kooperatiflerin demokratik yönetim ilkesiyle bağdaşmamakta, kooperatif üyelerinin iradesine müdahale etmekte ve bu üyelerin haklarını kısıtlamaktadır" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, Gazi Üniversitesi ile ilgili somut bir olay üzerine kanun çıkarıldığını ifade ederek, "Adrese teslim kanunda olur mu? Kanun, yasama ilkesi genellik esasına dayalı değil mi? Düzenlemeleri tekil durumlar için yapabilir miyiz?" sorularını yöneltti.

Kooperatiflerin çok önemli sorunlarının bulunduğunu belirten Oyan, kooperatiflerin finansman, yönetim ve denetim sorunlarıyla ilgilenmeleri gerektiğini kaydetti.

Teklifin görüşmeleri 13. madde üzerinden devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber