Şener'den Özkök'e manidar destek: Org. Özkök ile aynı görüşteyim

Haber Giriş : 21 Mayıs 2006 13:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün, halkın tepkisini "takdir" ettiğini belirtip "sürekli olması" tavsiyesine, Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'den imalı destek geldi. Şener, "Cumhuriyeti, kurumlarını ve laikliği savunma duyarlılığı sürekli olmalı. Bu anlamda ben de Genelkurmay Başkanı ile aynı görüşteyim" dedi. Mustafa Özbilgin'in Kocatepe Camii'ndeki cenaze töreninde vatandaşların gösterdiği tepkiyi "normal" karşıladığını belirtmesiyle dikkat çeken Şener, dün olaylarla ilgili SABAH'ın sorularını şöyle yanıtladı:

Genelkurmay Başkanı'nın, "Reaksiyon sürmeli" açıklamasını nasıl okuyorsunuz?
Gösterilerin devam etmesi anlamında okumuyorum. Sayın Genelkurmay Başkanı, "Cumhuriyeti, cumhuriyetin kurumlarını, laikliği savunma duyarlılığı sürekli var olmalı" diyor. Bu anlamda, ben de aynı görüşteyim. Laikliğin teminatı 73 milyonun tamamı ve tüm kurumlar olmalı. Başbakan ile Anamuhalefet lideri arasında bir söz düellosu başladı. Ben, kendimle sınırlı konuşabilirim. Başta ben olmak üzere "diğeri ne söylüyor" diye konuşmamalıyız.

Cenaze töreninde tepkiyle karşılandınız.
Gergin bir ortamda, vatandaşlara sürtüne sürtüne musalla taşının bulunduğu yere kadar yürüdüm. Duyamadım ama "Buraya niye geldiniz?" gibi bir soru olabilir. Cevap vermek yerine, tavrımla anlatmak istediğimi anlattım sanırım. Oraya giderken tepki olabileceğini düşündüm. Bana tepki gösterildi, diye cevap vermeyi doğru bulmuyorum. Cenazeye gitmem gerekiyordu. Törenden ayrılırken polis kordonu vardı. Bana güzel sözler söyleyenler de oldu. Belki, diğerlerinin tepkisinden habersizlerdi, "Polise gerek yok. Sayın Bakan'ı tanıyor, seviyoruz" diyen vardı. Bu olay, Türkiye'nin 11 Eylül'ü mü?
Bu süreçte, kırılma hatlarını göstermem, yorumlamam doğru olmaz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber