TEB kuyumcuyla anlaştı: Altını bozdur, hesaba koy

Kuyumcularla işbirliğine giden TEB, yastık altındaki altınları ekonomiye kazandırmayı hedefliyor. Proje kapsamında yatırımcılar, haftasonu da dahil olmak üzere anlaşmalı kuyumcuya giderek altınları bozdurup, gram karşılığını TEB’deki hesabına aktarabiliyor.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Şubat 2014 07:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
TEB kuyumcuyla anlaştı: Altını bozdur, hesaba koy

EKONOMİK kriz dönemlerinde bile güvenli bir liman olarak görülen altın, Türkiye'de de en çok tercih edilen yatırım araçlarının başında geliyor. Yastık altında olduğu varsayılan 5 bin ton (200 milyar dolar) altın geçmişten günümüze tasarruf sahiplerinin biriktirdiği ciddi bir miktar. Bu noktada Türkiye'de uzun yıllardır devam eden tasarruf açığının kapatılmasına yönelik olarak, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası TL mevduatlar için tutulan munzam karşılıkların altın cinsinden tutulabilmesinin de önünü açtı. Böylece altın bankacılığı alanında yastık altı altınların ekonomiye bankalar aracılığıyla kazandırılması ve müşterilere altına dayalı yeni finansal ürünlerin sunulması ivme kazandı.

İMALATÇI VE İHRACATÇIYA DA FIRSAT

Bu bağlamda Türk Ekonomi Bankası (TEB) KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz, TEB olarak Altın Kredisi, Taksitli Altın Kredisi, Altın/Pırlanta Tahsilat Sistemi ve Kuyumcu Paket Sigortası gibi ürünleriyle kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren imalatçı, toptancı, ihracatçı ve perakendeci kuyumculara hizmet sunduklarını açıkladı.

BİRİKİMLER FONDA SAKLANIYOR

Boz, TEB Yeni Altın Çağı, Vadesiz/Vadeli Altın Depo Hesabı, Gümüş Depo Hesabı, Damla Altın Hesabı ve B Tipi Altın Fonu ürünleriyle ise, birikim yapmak isteyen bireysel ve kurumsal müşterilerine hizmet verdiklerini söyledi. Turgut Boz, son dönemde geliştirdikleri tüm ürün ve projelerle yastık altında uzun yıllardır bekleyen milyarlarca liralık altını ekonomiye kazandırmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

İSTEYEN FAİZLİ HESAPTA AÇABİLİR

BOZ, 'Yeni Altın Çağı' ile, yatırımcıların istedikleri tadtirde hesaplarındaki tutar üzerinden faiz getirisi de elde edebildiklerini söyledi. Birikimlerini Internet, telefon bankacılığı ve ATM'ler üzerinden istedikleri zaman TL ve dolara çevirme imkanına da sahip olduklarına dikkat çeken Boz, "Yeni Altın Çağı projesinde şu an itibarıyla 60 ilde 180 noktada anlaşmalı kuyumcu yer almaktadır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber