30 polis şefi kızağa çekildi

Ankara’da 3 emniyet genel müdür yardımcısı ve 27 il emniyet müdürü daha kızağa çekildi. Kızağa alınanlar arasında Başbakan’ın eski korumalarından iki emniyet müdürü de var.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Şubat 2014 08:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
30 polis şefi kızağa çekildi

İSTANBUL merkezli operasyonunun ardından Emniyet'te başlayan tayin ve atamalar Ankara'yla devam etti. Dün üç genel müdür yardımcısı ve 27 il emniyet müdürü daha görevden alındı. Görevden alınan isimler arasında, daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın korumalığını üstlenen, özel ve resmi konutunda böcek bulunmasının ardından il emniyet müdürlüğüne gönderilen Mehmet Yüksel ve Zeki Bulut'un da yer alması dikkat çekti.

3 İSİM MÜDÜRLÜĞE DÖNDÜ

İsmi çete soruşturmalarına karıştığı için daha önce görevden alınan ve Emniyet'teki paralel yapı tarafından tasfiye edildiğini öne sürülen Mustafa Gülcü, Celal Uzunkaya ve Faruk Ünsal ise aktif göreve döndü. Gülcü ve Ünsal genel müdür yardımcılığına, Uzunkaya ise İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne atandı. Üç isim de haklarındaki iddiaları reddetmiş ve "Emniyet'teki paralel yapının komplosuna kurban gittiklerini" savunmuştu.

ERGENEKON, BALYOZ VE ŞİKE

Siirt Emniyet Müdürlüğü görevinden merkeze alınan Mutlu Ekizoğlu ise İstanbul'da Organize Suçlarla Mücadele ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüklerinin yanı sıra İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılığı görevinde bulunmuştu. Narkotik ve Interpol'den sorumlu Ekizoğlu döneminde çok sayıda terör örgütü ve çete operasyonu düzenlendi. Bu operasyonların başında Türkiye tarihinin en önemli soruşturması olan Ergenekon yer aldı. Ergenekon'un ardından Ekizoğlu, Balyoz Darbe Planı, Devrimci Karargah Örgütü soruşturması ve son olarak Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da sanıkları arasında bulunduğu Şike Davası soruşturmalarını yürüttü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber