Sağlık Bakanı'na sözleşme ve eklerini değiştirme yetkisi

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın, ‘9 yıllık rüyam’ diyerek startını verdiği şehir hastanelerinin yapımıyla ilgili çıkan sözleşme krizine çözüm getiriliyor.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 15 Şubat 2014 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık Bakanı'na sözleşme ve eklerini değiştirme yetkisi

Turan YILMAZ

Ak Parti'nin önceki gece Meclis'e verdiği torba teklifle, Sağlık Bakanı'na, "Mücbir sebepler, olağanüstü haller ya da sözleşme ve eklerinin uygulanmasını etkileyen durumun ortaya çıkması" halinde sözleşme ve eklerinde değişiklik yapabilme yetkisi veriliyor. Ancak, maliyet artışı getiren değişikliklerde Yüksek Planlama Kurulu kararı aranacak. Bakanlığın, yargıya taşınan ve bazı hastanelerin yapımını durma noktasına getiren krizi yönetmelikle aşmak istediği ancak Sayıştay'ın itirazıyla yasal düzenlemeye gidildiği öğrenildi.

JEOTERMAL KURUL

Teklifle ayrıca İstanbul'daki 3'üncü havaalanı inşaatında ortaya çıkan su kaynakları krizine de 5 bakandan oluşan 'jeotermal kurul' çözümü getiriliyor. Kalkınma, Enerji, Çevre, Sanayi ve yatırım kararına onay veren kurumla ilgili bakanlardan oluşacak kurul, yeraltı sularıyla ilgili sorunda "kamu yararı" kriterine göre karar verecek.

LPG İTHAL İZNİ

Teklifle, petrokimya sektöründe üretim maliyetlerini düşürmeye yönelik düzenlemeye de yer verildi. Buna göre, sektör sadece kendi üretimlerinde kullanmak kaydıyla LPG ithal edebilecek. Ancak ithal edilen LPG piyasa faaliyetine konu edilemeyecek. Teklifle, TEFE ve ÜFE'nin yerine Yİ-ÜFE'nin (yurt içi fiyat endeksi) kullanılması da öngörülüyor. AB normlarına uyum amaçlı bu değişikliği hem Maliye Bakanlığı'nın hem de TÜİK'in istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber