Bakan İslam: Hepsi aynı anda hastalandı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Torba Kanunu Tasarısı'na ilişkin, "HSYK, iki toplantıdır toplanamıyor. Aynı günde hepsi benzer doktorlardan rapor alıyor, hasta oluyor." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Şubat 2014 21:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan İslam: Hepsi aynı anda hastalandı

İslam, Servivan ilçesinde sivil toplum kuruluşları ve muhtarların katılımıyla düzenlenen istişare toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin üzerinde oynanan oyunların 300 yıldır bitmediğini söyledi.

"Sağdan geliyorlar savuşturuyor, soldan geliyorlar savuşturuyoruz" diyen İslam, "Nerede bir açık bulsalar, zaaf ve ulaşacak nokta görseler, oradan saldırıyorlar. Vicdanlı, iyi niyetli olduğumuz ve 'Bu, onu yapmaz' dediğimiz için tam da o noktadan saldırıyorlar ama biz bunların nicelerini gördük, nicelerinden de Allah'ın akıyla çıktık" ifadelerini kullandı.

İslam, birlik içinde olmaya ve sonuna kadar çalışya mecbur olduklarını, gerisinin Allah'ın izniyle kolay olduğunu savundu.

30 Mart yerel seçimlerinin belediye başkanlığı seçimi olmadığını, Türkiye'nin dik duruşu ve şahlanışının devam edip etmemesine karar verilecek bir seçim olduğuna işaret eden İslam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sandığa gittiğimiz zaman 'belediye başkanını seçiyoruz' cümlesinin yanı sıra büyük harflerle yazılmış şöyle bir soru; 'Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini kime emanet ediyoruz?' Bu sorunun cevabını vereceğiz, asıl soru budur. Dünya güçleriyle kumpas kuranları, büyük patron ve şirketlerle ortaklığa girenlere mi yoksa dosdoğru yolda yürüyenlere, ülkenin öz evlatlarına 'İstikbale güvenle bakın' diyenlere mi emanet ediyoruz?

Eğer biz bu kararı doğru verirsek Türkiye ilelebet etrafının umudu olmaya, Ortadoğu, Balkanlar, Avrupa ve hatta bütün dünyanın lideri olmaya devam edecek ama yanlış cevap verirsek tam da itiraf ettikleri gibi eski günlerine dönecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylarından biri geçen 'Size eski İstanbul'u vadediyorum' dedi. Allah, söyletiyor bazen gerçekten. Bu vaatlerinin gerçekleşmesine lütfen izin vermeyin. Geriye dönme lüksümüz yoktur."

Torba Kanunu tasarısı

Ayşenur İslam, Torba Kanun Tasarısı'nın bir aylık engelleme sonucu çıkarıldığını hatırlatarak, "İki gün sürecek kanunu bir ayda çıkarabildik. Dün akşam yaptıklarını gördünüz, yine aynı şey devam ediyor. Niye? 'HSYK, bugünkü gibi olsun' diyeymiş. Tamam İstanbul, HSYK bugünkü gibi olsun. Bundan biz ne menfaat edeceğiz. HSYK, iki toplantıdır toplanamıyor. Aynı günde hepsi benzer doktorlardan rapor alıyor, hasta oluyor. Niye toplanamıyor, toplanamasın, karar veremesinler, devlet işlemesin. Bütün problem bu. Böyle bir düşünce olur mu? 30 Mart'ta itiraz edeceğimiz düşüncelerden biri de bu" şeklinde konuştu.

İnternet düzenlemesi

Bakan İslam, internet düzenlemesine tepki göstermek için birilerinin kendisinin de dahil bütün bakanların telefonlarını bir internet sitesinde yayınladığına işaret ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bütün dünyaya ifşa ettiler. 'Bunları arayın, internetinizi yasaklıyorlar, hakaret edin' diye. Sanki çok az işimiz varmış gibi bir de bunlarla uğraşmaya başladık. Yaptığımız şey, internette herhangi bir Türk vatandaşının şeref ve aile mahremiyetini zedeleyen bir yayın olursa bu kişinin müracaat etmesi durumunda internet yayını, o kişi mahkemeyi kazanıncaya kadar derhal durdurulur. Eğer o kişi, mahkemeye gitmez ya da gittiği o mahkemeyi kazanamazsa o yayın tekrar konulur.

Bu kadar büyük bilgi kirliliği ve dezenformasyon var. Sanki yaptığımız şey çok kötü bir şey, internete erişimi engelliyor, insanların hürriyetiyle uğraşıyormuşuz gibi bir intiba yaratılmaya çalışılıyor, oysa böyle bir şey asla yok. Türkiye'de AK Parti iktidarı kadar hürriyetleri geri getiren, demokrasiyi baş tacı yapan, insan hak ve hukukuna hürmet eden bir başka iktidar gelmedi, geçmedi. Bunu bu kadar net söylüyorum."

İslam, daha sonra karayoluyla Ankara'ya hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber