Kıdem tazminatı fonu kurulacak

Haber Giriş : 22 Mayıs 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, tekstil sektörünün bazı sorunları olduğunu belirterek, 'Ama derin kriz deyimi abartılı' dedi.

Marmaris Martı Otel'de düzenlenen 'Tekstil Sektöründe Derinleşen Kriz ve Çıkış Yolları' seminerinin ikinci gün toplantısına katılan Başesgioğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin tek partili iktidar dönemlerinde yaptığı atılımlardan bahsetti. SSK primlerinin indirilmesi konusunda bazı istekler olduğunu, ancak bunun yapıldığı taktirde, meydana gelecek açığı devlet bütçesinden karşılamak zorunda olduklarını bildiren Başesgioğlu, şöyle devam etti: 'Bu, açığın da bir şekilde sizin diğer cebinizden çıkmasına sebep olacaktır. İşsizlik Sigortası Fonu oluşturduk. Burada hatırı sayılır para toplandı. Bu parayı faydalı şekilde kullanmak istiyoruz. Bu fondaki paranın, her hangi bir diğer fona aktarılması söz konusu değildir.

Bu fon elimizde kaynaktır. İşsizlikle mücadele süresinde bu fondan faydalanacağız. Şu an kıdem tazminatı konusu gündemde. Kıdem tazminatı konusunda hem çalışan, hem de işveren mağdur. Biz kıdem tazminatıyla ilgili fon oluşturmayı düşünüyoruz. Bu fonu oluşturunca işveren fona belli bir aidat ödeyecek. Çalışanların kıdem tazminatları da bu fondan ödenmeye başlanacak.''

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber