Hakimin öfkesi: Cumhuriyet düşmanları beni kendilerinden tarafmışım gibi göstermesin

Haber Giriş : 22 Mayıs 2006 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay'daki silahlı saldırıda el bileğinden yaralanan Danıştay 2. Dairesi üyesi Ayfer Özdemir, tedavi gördüğü Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden dün sabah taburcu edildi. Tekerlekli sandalye ile hastane kapısına getirilen Özdemir, buradan yürüyerek bindiği otomobil ile polis eskordu eşliğinde hastaneden ayrıldı. Özdemir, hastaneden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, kendi açısından söylenecek bir şey kalmadığını ifade ederek şöyle konuştu:

Halk söyledi: Söyleneceklerin en güzelini, en onurlusunu ve en anlamlısını, 18 Mayıs günü laik Türk halkı söyledi. Onlarla gurur duyuyorum, onları çok seviyorum.

Yanlış yorumlandı: Türbanla ilgili kararda kullandığım azlık oyunu bazı siyasi çevrelerin çarpıtarak kendi çıkarları doğrultusunda kullanmalarından rahatsızlık duyuyorum. Azlık oyunu iyi yorumlayıp bilmeniz için Ankara 6. îdare Mahkemesi'nin iptal kararını çok iyi okuyun. Azlık oyumu da, sadece hukuk bilgime ve vicdani kanaatime dayanarak verdim. Yoksa azlık oyum, türban taraftarı olduğum anlamını asla taşımıyor. Bu oy, böyle yorumlanmasın. Hele cumhuriyet düşmanları asla beni kendilerinden tarafmışım gibi göstermesinler. Attıkları kurşun beni öldürmedi ama bu beni öldürür.

Hakimim kadı değil: Ben bir hakimim, kadı değilim. Benim verdiğim karar, o günün şartlarında ve mahkeme kararı doğrultusunda doğru bir karardı. Yoksa türbanı tasvip ediyorum anlamında değil.

Meclis Başkanı ne demişti?

Meclis Başkanı Bülent Arınç, Danıştay'a saldırının olduğu gün yani 17 Mayıs'ta yaptığı açıklamada şöyle demişti: "Bu olay hiç bir siyasi partinin tekelinde yorumlanabilecek, sadece belli bir siyasi görüşe rant kazandırabilecek bir olay değildir. Tam anlamıyla bir provokatif eylemle karşı karşıya olduğumuzu söyleyebilirim. Birtakım gelişmeler marifetiyle Türkiye'nin böyle bir sürece (darbe) sürüklenmek istenmesini esefle karşılıyorum. Yargıyı hedef alan bu eylem, bütün sonuçlarıyla aydınlatılacak, sorumluları mutlaka cezaya çarptırılacaktır. Bu saldırgan o karardan infial duyarak, bu karara imza atanlara karşı eylem yapmayı düşünmüşse, o karara muhalif kalan birine silahını boşaltmaması gerekir. Ben inanıyorum ki bu düşünceyle bile hareket ettiğini söyleyen bir kişinin akli ve cezai ehliyetinden şüphe etmek gerekir."

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber