Emekli-Sen'den sağlık politikaları protestosu

DİSK'e bağlı Emekli-Sen İstanbul 3 Nolu Şube üyeleri, hükümetin sağlık politikalarını protesto etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2014 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİSK'e bağlı Emekli-Sen İstanbul 3 No'lu Şube üyeleri, hükümetin sağlık politikalarını protesto etti.

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi önünde toplanan gruptakiler, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun bazı hükümlerinin toplumu mağdur ettiğini öne sürdü.

"Sağlığın ticarileştirilmesine karşı yürüyoruz" pankartı açan gruptakiler, "Barış için eşitlik istiyoruz", "Savaşa değil emekliye bütçe" ve "İnsanca yaşanacak bir yaşam istiyoruz" sloganları attı.

Grup adına açıklama yapan Emekli-Sen İstanbul 3 No'lu Şube Örgütlenme Sekreteri İlhami Tağı, AK Parti döneminde sağlıkta pek çok yenilik ve değişikliğin gerçekleştiğini belirterek, bunların başında, sağlık sisteminin finansmanında yaşanan değişikliğin yer aldığını söyledi.

Bu değişiklikle, tedavi ve muayene masraflarının tamamını sosyal güvenlik sisteminin karşıladığı modelin terk edildiğini aktaran Tağı, bunun yerine cepten ödeme ya da maaştan kesilmeye dayalı karma bir modelin getirildiğini anlattı.

Bu uygulamanın özellikle dar gelirli aileleri zor duruma soktuğunu söyleyen Tağı, "Sağlığın maliyeti eskisine göre katlandı. Bu artışlar nedeniyle hem devlet harcamaları hem de cepten harcamalar katlandı. Sağlığın piyasadan satın alınır hale getirilmesi en çok, sağlığı bozulmuş biz emeklileri vurmaktadır. Bu nedenle Emekli-Sen olarak Türkiye çapında hastaneler önünde bugün eylemdeyiz" ifadelerini kullandı.

Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber