Bakan Çelik: Devlet memuru olmaktan öte düşünmeyen bir nesil dezavantajdır

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2006 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'da birçok yeri ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, vasıflı nesiller yetiştirilmesi gerektiğini söyleyerek, "Girişimci ruha sahip, 'Ben niye iş bulamadım?' kaygısında olan insandan ziyade 'Ben işimi niçin kuramadım?' diyen insanlar yetiştirmemiz lazım" dedi.

Van'da birçok yeri ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, vasıflı nesiller yetiştirilmesi gerektiğini söyleyerek, "Girişimci ruha sahip, 'Ben niye iş bulamadım?' kaygısında olan insandan ziyade 'Ben işimi niçin kuramadım?' diyen insanlar yetiştirmemiz lazım" dedi.

Dün gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Van'a gelen Bakan Hüseyin Çelik, Van İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) tarafından Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Hakkı Atun Konferans Salonu'nda sabah saatlerinde düzenlenen "Girişimcilik ve Kariyer Günleri" isimli programa katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Çelik, ilkokul sıralarından itibaren öğrencilere girişimcilik ruhunun aşılanması gerektiğini söyledi. Kullanılan müfredatın 1968 model ve ezberciliğe dayalı olduğunu kaydeden Bakan Çelik, "Ezberci, öğretmen merkezli ve üretken olmayan bireyler yetiştiren bu müfredatı kökünden değiştirdik. Bundan sonra; muhakeme gücü olan, soran ve sorgulayan öğrenci merkezli müfredatla eğitim vereceğiz. Dünyanın hiçbir yerinde, üniversiteden mezun olan herkese kamuda iş verilmez. Böyle bir garanti yoktur" dedi.

Konuyla ilgili olarak Avrupa Birliği'ne (AB) de değinen Bakan Hüseyin Çelik, "Bizim vasıflı nesiller yetiştirmemiz lazım. Girişimci ruha sahip, 'Ben niye iş bulamadım?' kaygısında olan insandan ziyade 'Ben işimi niçin kuramadım?' diyen insanlar yetiştirmemiz lazım. En büyük sermayemiz ve avantajımız gençliktir. Eğer gençlik eğitimli-vasıflı olursa, biz de avantajlı durumda oluruz. Aksi takdirde, devlet memurluğuna atanmaktan öte düşünmeyen bir nesil olursa, bu avantaj bizim için dezavantaj olur" diye konuştu.

Konuşmasının ardından İŞGEM Proje Koordinatörü Mahmut Gedik tarafından verilen plaketi alan Bakan Çelik, daha sonra 'Van Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü'nde düzenlenen' Milli Eğitim Şube müdürlerine yönelik 'Eğitim Yönetimi' seminerine katıldı. Burada da bir konuşma yapan Çelik, daha sonra beraberindekilerle İskele Mahallesi'ndeki Şabettin Özarslaner Spor Tesisleri'ni ziyaret etti. Burada 3. Futbol Ligi'ne yükselen Van Belediyespor Kulübü yetkilileriyle görüşen Çelik, futbolculara birer takım eşofman hediye etti. Takım adına oyuncu Sinan Tosun, Bakan Çelik'e Belediyespor formasını hediye etti. Çelik, giydiği formayla poz verirken, takımın antrenman yaptığı sahada futbolcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bakan Çelik, daha sonra, Türkiye 1. Lig Kros Yarışması'nda 15 yaş altı bayanlarda ferdi ve takım halinde Türkiye şampiyonu olan Erciş'in Çelebibağı beldesi Belediyespor Kulübü bayan atletleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Çelik, buradan da ayrılarak THY'nin tarifeli uçağıyla Ankara'ya gitti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber