Asistan hekimlerin iş bırakma eyleminde 3'üncü gün

İzmir'de Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli bir grup asistan hekimin, çalışma şartlarının iyileştirilmesi talebiyle başlattığı iş bırakma eylemi 3'üncü gününe girdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2014 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Asistan hekimlerin iş bırakma eyleminde 3'üncü gün

İzmir'de Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli bir grup asistan hekimin, çalışma şartlarının iyileştirilmesi talebiyle başlattığı iş bırakma eylemi 3'üncü gününe girdi.

Hastane bahçesinde bir araya gelen asistan hekimler, eylemin ilk gününde olduğu gibi bugün de Hipokrat yemini etti. İş yoğunluğu nedeniyle yeterince eğitim alamadıklarını öne süren asistanlar, bu yöndeki eksikliklerin giderilmesini talep etti.

Asistan hekimler adına basın açıklaması yapan radyoloji asistanı Dr. Özden Demir, çalışma koşullarının günden güne zorlaşması nedeniyle önce hastane yönetimi ile görüştüklerini, daha sonra da dilekçeler verdiklerini, 29 Ocak tarihinde yaptıkları bir basın açıklamasıyla da sorunlarını dile getirdiklerini hatırlattı.

Demir, ilkbahar dönemi Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) kılavuzunda Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi için hiç kadro açılmaması ve "Çözüm" taleplerine karşılık alamamaları üzerine "İş bırakma" kararı aldıklarını söyledi.

İş bırakma eyleminde 3. güne girdiklerini ifade eden Demir, şöyle konuştu:

"Hastanemizde 2011 yılında 370 civarında olan asistan hekim sayısı bu yıl 250'ye kadar düşmüş olup, yıl ortasına kadar 220 olması beklenmektedir. 69'u yoğun bakım yatağı olmak üzere bin 100 yatak kapasiteli, 209 poliklinik odası bulunan, yılda 2 milyon hastanın ayaktan, 56 bin hastanın da yatarak tedavi gördüğü hastanemize asistan hekim alınmamasının nedeni ne olabilir?"

Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki asistan hekim yetersizliğini İstanbul ve Ankara'daki benzer hastanelerden kıyaslamalar yaparak örneklendiren Demir, artan iş yükünün tıbbi hatalar yapmalarına da yol açtığını ileri sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber