Havalar nasıl olacak? - Haritalı

Önemli bir değişikliğin olmayacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Şubat 2014 09:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havalar nasıl olacak? - Haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Samsun, Burdur, Isparta, Bolu, Çankırı ve Çeşme çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Marmara'nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz'in kıyıları ve Doğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişikliğin olmayacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı (Lodos), Marmara ve Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Batı Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı ile Marmara'nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz kıyıları ve Doğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber