İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Dershanelere bir yıl daha ek süre

Özel dershanelere ve öğrenci etüt merkezlerine, gerekli dönüşümü yapabilmeleri için 2017/2018 eğitim öğretim yılı bitimine kadar tanınan süre 1 yıl uzatıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2014 17:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Dershanelere bir yıl daha ek süre

Özel dershanelere ve öğrenci etüt merkezlerine gerekli dönüşümü yapabilmeleri için 2017/2018 eğitim öğretim yılı bitimine kadar tanınan süre 1 yıl uzatıldı.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda, Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazın Kanun ve KHK'larda değişiklik yapan kanun tasarısının görüşmeleri sürüyor.

Tasarının, dershane ve öğrenci etüt merkezlerinin, özel okullara, geçici olarak açık öğretim yapan liselere dönüşebilmeleri için 2017/2018 eğitim öğretim yılı bitimine kadar tanınan süre verilen önergeyle uzatıldı. Özel dershanelere tanınan dönüşüm takvimi önergeyle, 2018/2019 eğitim öğretim yılı sonuna kadar uzatıldı.

Emeklilik, yaşlılık ya da malullük aylığı almayan, dershane ile öğrenci etüt merkezlerinde çalışan öğretmenlerin, KPSS'ye girmeden, gerekli şartları taşımaları halinde, sözlü sınavda başarılı olmak şartıyla öğretmen unvanlı memur kadrolarına atanmasını öngören madde üzerinde de önerge verildi. Fen edebiyat mezunu usta öğreticilerin de düzenlemeden yararlanması amacıyla verilen önergeyle "öğretmen" ibaresi, "eğitim personeli" şeklinde değiştiriliyor.

Önergeyle, bakanlıkta istihdam edilenlerin, ayrıldıkları özel eğitim kurumlarından kıdem ve ihbar tazminatı talep etmemesi de hükme bağlanıyor.

Eğitim ve öğretim desteğinin, "özel okullarda boş kalan öğrenci kapasitesi için" verileceğine dair ibare, "kontenjanı dolduramayan okullar için avantaj sağlayacağı" gerekçesiyle çıkarıldı. Böylece, yardımın boş kontenjanlar için değil belli sayı ve kriterleri taşıyan kayıtlı öğrencilere getirilmesi sağlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber