İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Mehmet Ceylan: Kanal Karabük yapacağız

Ak Parti Karabük Belediye Başkanı Mehmet Ceylan ile projeleri konuştuk.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 26 Şubat 2014 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mehmet Ceylan: Kanal Karabük yapacağız

VAATLERİ KAYDA GEÇİRİYORUZ

Memurlar.net olarak yerel siyasetçiler ile yaptığımız görüşmeleri yayınlamaya başladık. Amacımız, projeleri, vaatleri kayda geçirip, bir sonraki seçimde seçmen denetlemesine imkan tanımak. Bu çerçevede il veya ilçedeki en güçlü adaylarla yaptığımız söyleşileri dikkatinize sunuyoruz. Vaatlerini kayda geçirmek isteyen adaylar, memurlar.net'in iletişim bilgilerinden bizlere ulaşabilirler.

AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Mehmet Ceylan ile kazandığı takdirde Karabük için neler yapacağını konuştuk.

Edip Üzen/Memurlar.net

Biraz kendinizden bahseder misiniz?

Ben Mehmet Ceylan. AK Parti Karabük Belediye Başkan adayıyım. 1958 Karabük/Safranbolu doğumluyum. İlkokul ve ortaokulu Safranbolu'da, liseyi Karabük'te bitirdim. Konya Selçuk Üniversitesi'nde Makine Mühendisliği Bölümü'nü birincilikle tamamladım. Sonra Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Makine Mühendisliği alanında master yaptım. Daha sonra çalışma hayatımda Zonguldak'taki üniversitede o zaman mühendislik fakültesiydi makine mühendisliği bölümünde asistan ve öğretim görevlisi olarak görev yaptım. 1986 yılında Devlet Planlama Teşkilatı uzman yardımcılığı sınavını kazanarak orada göreve başladım. 1999 yılına kadar Devlet Planlama Teşkilatı'nda 13 yıl uzman yardımcısı ve uzman olarak çalıştım. Daha sonra siyaset hayatına atılarak 18 Nisan 1999'da Safranbolu'da Belediye Başkanı seçildim. 3 Kasım 2002'de seçimlerinde de Karabük'ten Ak Parti milletvekili olarak seçildim. 23. Dönemde de 2007 yılında tekrar ikinci dönem milletvekili olarak görev yaptım. Çeşitli komisyonlarda görev aldım. Başlangıçta Plan Bütçe Komisyonu'nda, Avrupa Birliği Uyum Komisyonu'nda, Türkiye Avrupa Karma Parlamentolar Komisyonu'nda başkan yardımcılığı ve en sonunda 4 yıl Dış İşleri Komisyonu'nda Başkan Yardımcısı olarak çalıştım. Daha sonra 2011 yılında Kalkınma Bakanlığı'nda Bakan Yardımcısı olarak göreve başladım, 2 yılı aşkın Cevdet Yılmaz Bey ile birlikte görev yaptım. Bu seçimler dolayısıyla görevimden ayrılarak Karabük'e Belediye Başkan adayı oldum. Evliyim, 3 çocuk babasıyım ve iyi derecede İngilizce biliyorum.

2014 yerel seçimlerinde kazanırsanız Karabük için neler yapacaksınız?

Allah kısmet ederse Karabük'ü gerçekten gerçek bir Cumhuriyet kenti, marka kent yapacak çok ciddi projeleri ortaya koyduk. Bu Karabük'ün yıllardır özlediği projeler. Karabük bir Cumhuriyet kenti 1937 yıllarında 40 haneli bir köy. Ama zaman içerisinde çarpık bir yapılaşmayla hızlı bir kentleşme görülmüş eski mahallelerinde. Oralarda büyük kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Vatandaşımızı kesinlikle mağdur etmeden bu kentsel dönüşümlere ağırlık vereceğiz. Vatandaşımızı kesinlikle mağdur etmeyeceğiz, vatandaşlarımızla yerel müteahhitlerle işbirliği içerisinde onlarla el ele vererek inşallah Karabük'ü ayağa kaldıracağız. İddialı projelerle geliyoruz, birileri bunlara hayal projeler diyor ama biz güçlüyüz, arkamızda güçlü bir hükümet var. Eski mahallelerde kentsel dönüşümlere ağırlık vereceğiz. Yeni modern mahalleler oluşturacağız.

Karabük'e kent meydanı

Diğer taraftan Karabük'ün şehir merkezinde Devlet Demir Yolları'nın 200 dönüm üzerinde arazisi var. Burayı değerlendireceğiz, yıllardır konuşulur ama yapılamaz Allah'ın izniyle biz bunu yapacağız. Devlet Demir Yolları ile görüşmelerini yaptık. 200 dönüm arazi üzerinde bir kent meydanı yapacağız. Etrafında bir, iki katlı işyerleri sonra bir otel, iş merkezi, seyir terası, iş kulesi ve camisiyle birlikte ve buranın altında binin üzerinde otomobilin park edebileceği bir otopark yapacağız. Şehrinde bu otopark sorununu kökten çözmüş olacağız. Bu projenin diğer bir özelliği, şehrin içinden Devlet Demir Yolları geçiyor. Bu demiryolunu şehrin kenarına taşıyacağız. Kardemir'in Curuf sahasına yeni demiryolu istasyonunu kuracağız. Ve Kayabaşı mahallemizin altından uygun bir yerden 1,2 km'lik tünel ile Zonguldak istikametine gidecek demiryolu. Dolayısıyla eski demiryolu hattını şehrin içinden geçen ve şehri ikiye bölen demiryolu hattını da Karayolu Bulvarı haline getireceğiz. Bunlar Karabük'ü çok ciddi anlamda kalkındıracak, geliştirecek ve modern bir şehir yapacak ciddi projeler bunlar.

Kanal Karabük geliyor

Diğer taraftan Karabük bir üniversite kenti. Ama 32 bin öğrencili üniversite kenti haline geldi yakında da 3, 4 yıl içerisinde 60 bin öğrencili bir üniversite ortaya çıkıyor. Bu tabii ki hükümetimizin kararıyla Ak Parti hükümetinin Karabük'e kazandırdığı büyük projeler bunlar. Bunlarda da çok emeklerimiz var ama gelin görün ki ne bu üniversite öğrencilerinin ne de Karabük halkının şehirde akşamları dinlenebileceği, çay kahve içebileceği, yürüyüş, spor yapabileceği mekanlar yok. İşte İstanbul'da olduğu gibi Kanal Karabük projesini Karabük'e kazandıracağız inşallah. Üniversite'den başlayarak Köprübaşı şehrin içine kadar 8 km'lik alanda bir proje. Çevre düzenlemeleri, peyzaj düzenlemeleriyle burada yeni bir sosyal yaşam alanı, turizm alanı oluşturacağız. Devlet Su İşleri ile işbirliği içinde. Burada göletler oluşturacağız, göletlerde kayıklar, sandallar yüzdüreceğiz. Yeşil alanlar, yürüyüş alanları, köprülerle, kafeler ve çay bahçeleriyle çok cazip bir yaşam alanı oluşturacağız burada.

Şehir içinde kalmış hattaneler var. Demir çelik hattaneleri şehir içinde kalmış. Özellikle istasyon bölgesi dediğimiz Yenimahalle bölgesinde hattaneler var. İnşallah bu hattane sahiplerini de teşvik ederek destekleyerek organize sanayiye taşıyacağız bu hattaneleri. Ve bu hattanelerin boşalttığı yerlere modern konutlar, işyerleri ile Yenimahalleler oluşturacağız. Adı üstünde Yenimahalle'yi gerçek anlamda Yenimahalle yapacağız.

Kent içi ulaşımı ve çevre yolunu önemsiyoruz. Kent içinde akan bir trafiğimiz yok, otopark sorunu hat safhada. İnşallah bunları giderecek çözümlerimiz var. Ankara-İstanbul kavşağımız var, Kardemir kavşağı dediğimiz valiliğin önünde. Oraya bir alt geçit yaparak trafiği rahatlatacağız. Diğer taraftan köklü çözüm olarak da bir çevre yolu yapacağız. Karabük'ün etrafına 15 km'lik bir çevre yolu yapacağız. Ve gerek Kastamonu Bartın tarafından gelen, gerekse de Yenice Zonguldak tarafından gelen araçlar Ankara-İstanbul tarafına gitmek istiyorsa bu çevre yolunu kullanarak gidecekler, şehir trafiğini işgal etmeyecekler. Bunu da Karayolları ile görüştük, onlarla işbirliği içerisinde gerçekleştireceğiz. Bizim Safranbolu ile Karabük arasında Bulak Deremiz vardır. Safranbolu bildiğiniz gibi bir turizm kenti, bu derede de bir çevre düzenlemesi yaparak Karabük'ü Safranbolu'ya bağlayan yeni bir köprümüz olacak. Beşbinevler büyük bir mahallemiz orayı Safranbolu'ya bağlayacağız bu köprüyle. Ayrıca çevresinde de sosyal yaşam alanları oluşturacağız. Yeşil alanlar, yürüyüş ve spor alanlarıyla Bulak Deresi Rekreasyon projesini gerçekleştireceğiz. Demir yollarını şehrin içinden taşıyarak demiryolu yük istasyonunu kaldırarak şehrin dışında Ankara yolu üzerinde bir lojistik merkezi kuracağız Kemal Oyman bölgesinde. Artık Karabük Demiryolu taşımacılığında da bölgenin üssü haline gelmiş olacak.

İstihdam için önçalışmalarınız var mı?

Çok ilginç projelerden bir tanesi de, İşsizlikle mücadele ile ilgili istihdam yaratıcı bir proje Karabük Yatırım A.Ş. kuracağız. Biz sıradan belediyecilik yapmayacağız. Sadece yol, su, temizlik işleriyle uğraşmayacağız. Karabük'ün neye ihtiyacı varsa onunla uğraşacağız. Gençlerin önünü açmak, istihdam sağlamak için projeler üretiyoruz. Bunlardan bir tanesi de Karabük Yatırım A.Ş.'dir. Karabük Yatırım A.Ş. belediye öncülüğünde, belediye ortaklığında Valilik, Özel idare, Kardemir Ticaret Odası Esnaf Odası'nın da ortak olacağı bir Karabük Yatırım A.Ş. kurarak inşallah Karabük'te karlı çalışabilecek alanlarda demir çeliği ham madde olarak kullanan, orman ürünlerini ham madde olarak kullanan üretim tesisleri gerçekleştireceğiz. Ve bu şekilde de istihdamın önünü açacağız. Şehir girişlerimiz çok kötü özellikle Ankara-İstanbul girişi. Peyzaj düzenlemeleriyle şehrin girişine güzellik katacağız. Yeşil bir koridordan girilecek, şehir giriş kapıları yapılacak. Diğer taraftan çok sayıda sosyal projemiz de söz konusu. Karabük'ü sosyal belediyecilik ile de tanıştıracağız. 30 civarında bir sosyal belediyecilik uygulamamız olacak. Karmatek nitelikli eğitim kurumlarımızla gençlere iş garantili meslek kursları düzenleyeceğiz. Siyasi operatörlüğü, kalibrasyon ustalığı gibi meslek kursları düzenleyeceğiz. Dolayısıyla gençlerimiz nitelikli bir iş sahibi olacak. Mikro kredi uygulamalarını başlatacağız. Kadınlara, gençlere yönelik kendi işlerini kurmak isteyen kardeşlerimize mikro kredi uygulaması başlatarak onlara bir başlangıç sermayesi vereceğiz ve kendi işlerini kurmalarını sağlayacağız. Hanım lokalleri açacağız. Aile danışma merkezleri kuracağız. Adap okulu kuracağız gençlerimi, çocuklarımızı adapları yetiştirmek için.

Karmekler'de(Karabük Meslek Edindirme Kursları) Karabük bayanlara yönelik meslek edindirme kursları düzenleyeceğiz. Emekliler Platformu oluşturarak emeklilerimizin daha sosyal faaliyetler içerisinde bulunmalarını sağlayacağız. Engelli merkezimizi kuracağız. Sosyal yardım merkezimizde dar gelirli vatandaşlarımıza yardımlar yapacağız.

Şefkat konutlarında hiçbir geliri olmayan, ortada kalmış, kira ödeyemeyecek durumda olan ailelere Şefkat Konutlarımızda ücretsiz barınma imkanı sağlayacağız. Sığınma evi dediğimiz kadın ve çocuk konuk evleri yapacağız. Misafir evinde 300 yataklı hastanemiz kuruluyor o hastaneye dışarıdan gelen, çevre illerden gelen, uzak ilçelerden gelen vatandaşlarımıza hata yakınlarını misafir etmek için misafir evi oluşturacağız. Karabük Aş Evi'ni kuracağız. 24 saat hizmet verecek ikram çeşmeleri oluşturacağız. İnşallah bu çeşmelerden de Kandil günlerinde, önemli günlerde şerbetler, çorbalar dağıtacağız.

Yoksullar için neler yapılacak?

Gıda Bankası kuracağız. İhtiyaç sahipleri vatandaşlarımıza burada gıda yardımı yapacağız. Mobil Ana Okulu oluşturarak özellikle dar gelirli mahallelerimizdeki çocuklarımızın anaokulu ihtiyacını karşılayacağız.

Her mahalleye spor kampüsü

E-belediyecilik uygulamalarıyla vatandaşımızın belediye işlemlerine kolaylık sağlayacağız. Beyaz masa uygulamamızla vatandaşımızla belediye arasında bir köprü kurulacak. Gençlik merkezleri oluşturulacak. Her mahallemizde spor kampüsleri gerçekleştireceğiz.
Etüt merkezlerimizde çocuklar okul sonrası eğitim alabilecek.

Karabük sporumuza destek çıkacağız. Amatör kulüplere destek çıkacağız, sporu yaygınlaştıracağız. Kardemir Karabük Spora destek vereceğiz. Mavi Ateş grubuna destek vereceğiz. Hayvan barınaklara yaparak hayvanlarımızı korumuş olacağız.
Buna benzer birçok projemiz söz konusu. Projelerimizle inşallah Karabük'ü 21.yy'a taşımanın gayreti içinde olacağız. Hükümet tarafından çok büyük projeler yapıldı ama bu yerel yönetim anlamında da eksikliklerini biz gidereceğiz inşallah. 30 Mart Karabük için bir milat olacaktır. Karabük'ün yeniden kurulması, yeniden şekillenmesi, gerçek anlamda bir Cumhuriyet Kenti olması konusunda inşallah bu projelerle Karabük'ü geliştireceğiz, kalkındıracağız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber