Küçük panda ve şişko hakaretine tazminat

Ankara'da mahkeme, eşine "küçük panda" ve "şişko" şeklinde hakaret eden kocayı, 10 bin lira tazminata mahkum etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2014 11:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Küçük panda ve şişko hakaretine tazminat

DURMUŞ KOÇAK - Mahkeme, eşine "küçük panda" ve "şişko" şeklinde hakaret eden kocayı, 10 bin lira maddi ve manevi tazminata mahkum etti.

Ankara 4. Aile Mahkemesinin gerekçeli kararında, Y.T'nin, eşi M. K. T'nin alkolik olduğu, kendisine hakaret ettiği, bu nedenle de evliliklerinin temelden sarsıldığını iddia ederek boşanma davası açtığı kaydedildi.

Kararda, Y.T'nin 15 bin lira manevi, 15 bin lira maddi tazminat ve müşterek çocukları için 400 lira nafaka, kendisi için de 500 lira tedbir yoksulluk nafakası talebi ile ziynet eşyalarının iadesini isteği belirtildi.

Dinlenen davacı tanıklarının ortak beyanında, kocanın sürekli alkol aldığı, pavyona gittiği, gece geç saatte eve geldiği ve eşine "küçük panda", "şişko" şeklinde hakaret ettiği belirtilen kararda, davalı tanıklarının ise kocanın alkol aldığını ancak dengesini kaybetmediğini, evine baktığını, altınların da koca tarafından bozdurularak harcandığını beyan ettikleri kaydedildi.

Kararda, tanık beyanlarından M. K. T'nin eşi Y. T'ye hakaret ettiğinin ve sürekli alkol aldığı anlaşıldığından kocanın tam kusurlu bulunduğu belirtilerek, çiftin boşanmalarına karar verildiği belirtildi.

Kocanın, manevi tazminat doğurur fiili olduğundan 5 bin lira manevi, 5 bin lira maddi tazminata hükmedildiği ifade edilen kararda, ayrıca 39 bin lira tutarındaki ziynet eşyalarının da Y.T'ye verilmesi kararlaştırıldı.

Ayrıca, mahkemenin kararına göre, kadına 500 lira nafaka bağlanarak çiftin müşterek çocuğunun velayeti de anneye verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber